BADRITTER

RidLyckas Badritt – En helt unik och magisk upplevelse till häst.

Bad med häst är ett populärt koncept som vi på RidLycka erbjuder till dig som är rutinerad/Van ryttare; alltså, kan rida skapligt i alla gångarter på flertalet typer av hästar. 

Är du osäker på om din ridnivå är tillräcklig men verkligen vill bocka av badritten med häst från din bucket-list? Eller är du tuff nybörjare som med lite ridtid innan tror sig kunna bli tillräckligt van?  Då rekommenderar vi dig till att komma med på 1-5 ridningar hos oss, innan du medverkar på Badritten och får den extra ridvanan som krävs inför denna underbara ridtur.  Spana in våra olika turridningspaket för förslag på ridupplägg. 

Långesjöturen med hovdopp

RidLyckas underbara långesjötur där vi stannar till vid sjön (ca 30 min) och låter hästarna svalka sig en aning och doppa hovarna med oss.

Här är tanken att vi som ryttare sitter på hästen men håller oss ovanför vattenytan vi och behåller därför ridkläder samt skor på oss när vi rider ner i vattnet. Vissa av våra hästar är dock väldigt förtjusta i vatten & bad så på denna turen behöver ändå ryttaren räkna med att bli blöt - mer eller mindre beroende på vilken häst man rider, vissa hästar är nöjda med att bara stå i vattnet, andra plaskar vatten omkring sig och nån enstaka lägger sig gärna i plurret en liten stund - välj den häst som du önskar och få oavsett vad - en riktig skoj och härlig upplevelse!. Efter "hovdoppet" så fortsätter vi ut på Långesjöturen där en av höjdpunkterna är en riktig mysig skritt längs sjön med helt fantastisk utsikt över vattnet. Andra höjdpunkten är de kilometervis långa sandade och mjuka slingorna där vi låter hästarna galoppera både under snabbare och samlade förhållanden - en dröm upplevelse!

OBS- För alla som väljer att rida ner i vattnet, ta med extra sockar och ha skor på er som kan bli blöta (alt va noga med att torka och smörja in skorna efter badritten)
I viss mån kan ryttaren välja att ta av sig skorna innan hästen går ner i vattnet, men detta rekommenderas ej. Barn under 15 år (och som kan rida utan begränsning på stora hästar) tillåts att rida med i vuxet sällskap. God ridvana krävs för att kunna medverka på denna ridtur, ej nybörjare.

Aktivitetstid 3,5h varav ca 2,5h ridning ink hovdopp á 1450 kr/pers

Långesjöturen med bad och lunchpaus

På denna underbara tur rider vi till långesjön där vi stannar för ett längre stopp där vi badar med hästarna och äter lunch tillsammans.

Först låter vi hästarna svalka sig och doppa hovarna varpå ryttarna sitter kvar på hästryggen med ridkläder & skor och håller sig ovanför vattenytan - men räkna ändå med att ni kan komma att bli blöta. Efter att hästarna fått känna på vattnet, så stannar vi vid sjön ytterligare en tid där vi äter lättare lunch i form av pastasallad eller baguette samt har möjlighet till bad, med eller utan häst. Bad-hästarna (de hästar som vill gå ut längre i vattnet och simma) tar vi av sadeln på och ryttarna till dessa hästar bör rida ut i vattnet med badkläder. OBS - det är inte alltid att våra badhästar känner för att gå ut i vattnet och simma och de kan ibland även behöva lite positiv 

uppmuntran av ryttaren innan doppet. Vissa av våra hästar här helnöjda med att enbart doppa hovarna och någon häst är inte förtjust i vatten alls, vår förhoppning är att kunna para ihop ryttare och häst utifrån hur gärna man vill bada eller ej. För er som har hästar som inte vill bada eller ni som inte vill bada med häst, ta gärna med badkläder ändå och ta er ett dopp själva. Ni som inte vill bada alls slipper och i stället har ni gott om tid för paus och vila där ni ändå kommer få en riktig härlig upplevelse till häst. Passa då även på att roa er över hur blöta de andra kommer att bli. När det är dags att rida igen så fortsätter vi ut på Långesjöturen där en av höjdpunkterna är en riktig mysig skritt längs sjön med helt fantastisk utsikt över vattnet. Andra höjdpunkten är de kilometervis långa sandade och mjuka slingorna där vi låter hästarna galoppera både under snabbare & samlade förhållanden – som en dröm!

OBS- För er som vill bada (med eller utan häst) ta med er egna badkläder samt badlakan, För alla som väljer att rida ner i vattnet, ta med extra sockar och ha skor på er som kan bli blöta (alt va noga med att torka och smörja in skorna efter badritten) I viss mån kan ryttaren välja att ta av sig skorna innan hästen går ner i vattnet, men detta rekommenderas ej. 

I er bokning av eventet, ange vad ni önskar äta. Pastasallad: Veg/Kyckling/skinka alt. Baguette: Veg/kalkon/skinka med eller utan ost

God ridvana krävs för alla medverkande ryttare. 

Barn under 15 år (och som kan rida utan begränsning på stora hästar) tillåts att rida med i vuxet sällskap.

Aktivitetstid 5h varav ca 3h ridning ink Bad & Lunchstopp, lunch & dryck ingår á 1950 kr/pers

Inför Ert besök hos oss

Vänligen, läs vår säkerhetsinformation & allmänna villkor så att du kan vara väl förberedd inför ditt besök!

Du bokar din upplevelse via kontakt och betalar i förskott för bekräftning & hållning av bokad tid. 

Ert besök hos oss

Du och ditt sällskap välkomnas av den/de RidLedare som kommer att hålla i er ridupplevelse. Vi ses på RidLyckas gårdsparkering på avtalad starttid (har ni tid kl 10.00 så är det kl 10.00 vi ses). 

Ert besök hos oss inleds med att vi går igenom upplägget vi har på RidLycka, rutiner, säkerhetstänk och hur vi sköter om och rider hästarna. Vi tvättar & spritar händerna & provar ut säkerhetsutrustning, som ni får låna av oss kostnadsfritt om ni inte har egen utrustning (så som hjälm och väst) därefter tilldelas du den häst som vi tror kommer passa dig och dina önskemål bäst. Du som deltagare och kund har under eventet en totaltid för ert besök hos oss på RidLycka, som är fördelat till ridning, inledning/info/avslut & hästhantering. Tidsfördelningen kring de olika delarna kan variera något för olika grupper då detta är beroende på gruppens kunskapsnivå & intresse samt hastighet & tempo. Ett över/underslag för den inplanerade totaltiden kan således infalla samt även detta variera något ifrån grupper och bokningstillfällen. 

Tiden för info & uppstart, hästhantering och avslut fördelas innan samt efter ridningen. Innan ritten har då turridningsryttaren möjlighet att bekanta sig med hästen och förbereda den och sig själv inför ridning. Om kunskapen inte redan finns så ges möjlighet till, att lära dig om hur man tex. hämtar/lämnar hästarna i hagen, borstar samt sadlar & tränsar på/av. RidLedare är då med och hjälper samt vägleder dig i alla moment. Önskar/kan således deltagaren ej delta i hästhanteringen så sköts hästen under denna tid av RidLedaren á deltagares vägnar. 

All ridning sker utomhus, därför är det viktigt att du klär dig efter väder. Uppsittning sker på ridbanan där du har möjlighet att kliva upp från stabil pall. Ritten som vi sedan tar oss ut på tillämpas till ryttarens nivå och anpassas till den ryttare som vill ha lägst tempo, därför är det viktigt att du väljer den ridgrupps-nivå samt ridupplägg som passar dig och ditt önskemål för ridtempo och hästupplevelse bäst.

 – Mysturer = Skrittrunda i skog (vid ev, intresse testar vi på trav säkert och tryggt på ridbana) – RidLedare medverkar till fots på banan, ridandes i skogen. (Hästhantering i stallet m.m får ryttaren hjälp med)

– Nybörjarritt på Ridbana = Prova på ridning, styrning & tempo, enl ridnivå och önskemål – RidLedare medverkar till fots. (Hästhantering m.m får ryttaren hjälp med)

–  Nybörjargrupp = Skogsridning, Skritt och prova på trav. Galopp sker ENDAST om trav funkar felfritt för samtliga deltagare- RidLedare medverkar ridandes. (Hästhantering m.m får ryttaren hjälp med)

– Ridgrupp för vana ryttare = Skogsridning, Skritt, trav och galopp. Med utgångspunkt enligt tryggt och behagligt tempo – RidLedare medverkar ridandes. (skall klara hästhantering någorlunda/mestadels självständigt)

– Rutinerad ridgrupp = Ridgrupp för ryttare som vill säkerställa mertalet trav & galopp i något mer fartfyllt/krävande äventyr – RidLedare medverkar ridandes. (skall klara hästhanteringen självständigt)