DRÖMRITTEN - STRAND

Drömritten - Strand

Ett helt unikt och exklusivt tillfälle till häst där ni har möjlighet att föreviga er upplevelse och få ett vackert foto eller filmklipp för livet. 

 Följ med oss på RidLycka och rid på en av Halmstads relativt folktomma stränder där du rider ihop med endast en annan ryttare – din bästa vän? partner? eller annan närstående. Dela sensationen av häst och ritt på stranden tillsammans samt föreviga detta. – RidLyckas Drömritt. 

 

Strandritt med fotograferingsmöjlighet. 

Strandritten kan endast bokas mellan 15-sep – 1 maj då resterande tid är ridförbud på stränderna i Halland.

Event för minst 4 personer. 2 hästar medtages, ryttarna rider 2 åt gången, varav byte efter 1h ridning.

 

Vi möts upp i stallet på Ridlycka vid avtalad tid, där vi gör iordning hästarna och packar inför strandevengemanget. ca 40 min senare planerar vi att åka med hästarna (med hästtransport) till stranden. På stranden har varje betalande ryttare ca 1h vardera att använda så som man önskar. Många väljer att rida ca 30-40 längs vattnet varav sedan avsätta ca 20 min till fotografering. Inför strandritten och för dokumentation (foto/film) kan du välja att klä upp dig/ta med fint ombyte samt att rida med eller utan sadel, själv eller ihop med en vän. OBS – Foto utan hjälm sker endast på häst i skritt eller stillastående och detta är på RYTTARENS EGEN RISK SAMT ANSVAR. Bilder/filmklipp som tagits av RidLycka erbjuder vi kostnadsfritt och ni får alla foton/filmer av oss oredigerade. Ni har även möjlighet att ta med egen fotograf (mot egen kostnad) eller familj/vän för att gardera er om att få flera vackra bilder på dig/er på häst. När vi sedan är klara hjälps vi åt att packa ihop, därefter avslutas eventet. 

*Bröllop*Födelsedag*Fint Event* OBS. fotografering är ej obligatoriskt*

Aktivitetstid 3,5-4h varav ca 1h ridning á 1450 kr/pers, Välj att rida under för eller eftermiddagen.

Aktivitetstid 3,5-4h varav ca 1h ridning á 1950 kr/pers, Ritt i solnedgång. 

DRÖMRITTEN - SKOG

Drömritten - skog

Upplev naturens skönhet på ett stillsamt sätt till häst där ni  ni har möjlighet att föreviga er upplevelse och få ett vackert foto eller filmklipp för livet. 

Kom ut till oss på RidLycka och rid i de vackra skogarna i Öppinge där du och dina vänner får uppleva en magisk stund till häst som ni även har möjlighet att föreviga – RidLyckas Drömritt. 

Skogsritt med fotograferingsmöjlighet.

Event för minst 2 personer á en häst vardera. 

För dig som vill ha ett fint foto till häst, ridandes ute i underbar natur, på vacker äng, i lummig skog och i alla våra härliga årstider. Här kan du välja att klä upp dig samt att rida med eller utan sadel, själv eller ihop med en vän. Foto utan hjälm sker endast på häst i skritt eller stillastående och detta är på RYTTARENS EGEN RISK SAMT ANSVAR. Bilder/filmklipp som tagits av RidLycka erbjuder vi kostnadsfritt och ni får alla foton/filmer av oss oredigerade. Ni har även möjlighet att ta med egen fotograf (mot egen kostnad) eller familj/vän med fotokunskap för att gardera er om att få flera vackra bilder på er på häst. 

*Bröllop*Födelsedag*Fint Event* OBS. fotografering är ej obligatoriskt. 

Aktivitetstid 2-2,5h varav ca 1h ridning & fotografering á 1150 kr/pers, välj att rida vid för eller eftermiddag.  

Aktivitetstid 2-2,5h varav ca 1h ridning & fotografering á 1450 kr/pers, välj att rida vid soluppgång, Solnedgång, Kväll, Månritt.

Inför Ert besök hos oss

Vänligen, läs vår säkerhetsinformation & allmänna villkor så att du kan vara väl förberedd inför ditt besök!

Du bokar din upplevelse via kontakt och betalar i förskott för bekräftning & hållning av bokad tid. 

Ert besök hos oss

Du och ditt sällskap välkomnas av den/de RidLedare som kommer att hålla i er ridupplevelse. Vi ses på RidLyckas gårdsparkering på avtalad starttid (har ni tid kl 10.00 så är det kl 10.00 vi ses). 

Ert besök hos oss inleds med att vi går igenom upplägget vi har på RidLycka, rutiner, säkerhetstänk och hur vi sköter om och rider hästarna. Vi tvättar & spritar händerna & provar ut säkerhetsutrustning, som ni får låna av oss kostnadsfritt om ni inte har egen utrustning (så som hjälm och väst) därefter tilldelas du den häst som vi tror kommer passa dig och dina önskemål bäst. Du som deltagare och kund har under eventet en totaltid för ert besök hos oss på RidLycka, som är fördelat till ridning, inledning/info/avslut & hästhantering. Tidsfördelningen kring de olika delarna kan variera något för olika grupper då detta är beroende på gruppens kunskapsnivå & intresse samt hastighet & tempo. Ett över/underslag för den inplanerade totaltiden kan således infalla samt även detta variera något ifrån grupper och bokningstillfällen. 

Tiden för info & uppstart, hästhantering och avslut fördelas innan samt efter ridningen. Innan ritten har då turridningsryttaren möjlighet att bekanta sig med hästen och förbereda den och sig själv inför ridning. Om kunskapen inte redan finns så ges möjlighet till, att lära dig om hur man tex. hämtar/lämnar hästarna i hagen, borstar samt sadlar & tränsar på/av. RidLedare är då med och hjälper samt vägleder dig i alla moment. Önskar/kan således deltagaren ej delta i hästhanteringen så sköts hästen under denna tid av RidLedaren á deltagares vägnar. 

All ridning sker utomhus, därför är det viktigt att du klär dig efter väder. Uppsittning sker på ridbanan där du har möjlighet att kliva upp från stabil pall. Ritten som vi sedan tar oss ut på tillämpas till ryttarens nivå och anpassas till den ryttare som vill ha lägst tempo, därför är det viktigt att du väljer den ridgrupps-nivå samt ridupplägg som passar dig och ditt önskemål för ridtempo och hästupplevelse bäst.

 – Mysturer = Skrittrunda i skog (vid ev, intresse testar vi på trav säkert och tryggt på ridbana) – RidLedare medverkar till fots på banan, ridandes i skogen. (Hästhantering i stallet m.m får ryttaren hjälp med)

– Nybörjarritt på Ridbana = Prova på ridning, styrning & tempo, enl ridnivå och önskemål – RidLedare medverkar till fots. (Hästhantering m.m får ryttaren hjälp med)

–  Nybörjargrupp = Skogsridning, Skritt och prova på trav. Galopp sker ENDAST om trav funkar felfritt för samtliga deltagare- RidLedare medverkar ridandes. (Hästhantering m.m får ryttaren hjälp med)

– Ridgrupp för vana ryttare = Skogsridning, Skritt, trav och galopp. Med utgångspunkt enligt tryggt och behagligt tempo – RidLedare medverkar ridandes. (skall klara hästhantering någorlunda/mestadels självständigt)

– Rutinerad ridgrupp = Ridgrupp för ryttare som vill säkerställa mertalet trav & galopp i något mer fartfyllt/krävande äventyr – RidLedare medverkar ridandes. (skall klara hästhanteringen självständigt)