RIDLYCKAS SÄKERHETSINFO SAMT DELAR AV DE ALLMÄNNA VILLKOREN

RIDLYCKA

RidLyckas Info & Säkerhetsinformation

Vi ställer inga erfarenhetskrav på dig som ryttare, du är välkommen till oss oavsett du kan eller inte kan rida, vi har hästar för alla och ridningen tillämpas på ryttarens nivå! Men, inför ditt besök hos oss vill vi att du tänker på följande:

Du Som Rider hos oss
Bör ha hästvana/kunna hantera en häst/ta emot instruktioner samt ha hästvett

– Skall ha en (fritids/olycksfall) försäkring som täcker eventuell skada på dig själv

– Skall använda korrekt skyddsutrustning (finns att låna, dock viss begränsning av skor)

– Bör ha skor med stålhätta samt klack (ej platta skor som gympaskor ect.)

– Tänk på att all ridning sker utomhus! du bör därför klä dig efter väder samt bekvämt. Tights eller ridbyxor, regnkläder vid behov (viss utlåning av regnkläder finns) kläderna bör täcker armar & ben. Du Rekommenderas att använda handskar, (te.x ridvantar/trädgårdshandskar), åtsittande underkläder, cykelbyxor under de vanliga byxorna (för stötdämpning vid ovana rid-rumpor), samt diverse skydd/lindor vid behov av ömma knän/leder. Är du frusen av dig och rider under de kalla månaderna så kan värmesulor/sockar samt ridtermobyxor vara passande.  

– Tänk på att rengöra kläder och skor inför ditt besök hos oss, (spec. om de använts i annat stall) samt rengör dessa efter ditt besök hos oss.

– Innan kontakt med stall/djur tvätta & sprita av händerna – se till våra tvättstationer; Grådstoaletten & Foderrumstvätten. (båda m tvål & handsprit)

– Är över 18 år eller har målsmans godkännande

– Barn under 15 år skall ha målsman närvarande under ridningen.

–  Skall medtaga (ljudlös) telefon på ridturen, rider ni i sällskap behöver en ryttare i sällskapet medtaga telefon.

Du behöver veta att våra hästar är hästar – och dem beter sig som hästar!

Vilket innebär att de är trevliga, härliga, gosiga, snälla, lugna, lydiga, lätta att ha att göra med och alldeles underbara och älskvärda! Men som de flesta vet kan de också bli rädda, vara på dåligt humör, jäkliga, lata/pigga eller i största allmänhet bara ovilliga.

För allas trivsel och säkerhet ha detta i åtanke vid hantering av djuren samt OBS, att egna djur är ej tillåtet att medtaga till RidLycka. 

Ert besök hos oss

Inledning

Du och ditt sällskap välkomnas av den/de RidLedare som kommer att hålla i er ridupplevelse. Vi ses på RidLyckas gårdsparkering på avtalad starttid (har ni tid kl 10.00 så är det kl 10.00 vi ses). Ert besök hos oss inleds med att vi går igenom upplägget vi har på RidLycka, rutiner, säkerhetstänk och hur vi sköter om och rider hästarna. Vi tvättar & spritar händerna samt provar ut säkerhetsutrustning, som ni får låna av oss kostnadsfritt om ni inte har egen utrustning (så som hjälm och väst) därefter tilldelas du den häst som vi tror kommer passa dig och dina önskemål bäst. 

Hästar – Kunskapsnivå

Vi vill matcha dig med den häst som passar dig och dina önskemål bäst!
Därför behöver vi veta: din ungefärliga vikt & längd, din rid nivå samt hur du önskar att din häst skall vara!
Vid specifikt önskemål om häst – meddela detta vid kontakt med oss.

Er tid hos oss på RidLycka

Du som deltagare och kund har under eventet en totaltid för ert besök hos oss på RidLycka, som är fördelat till ridning, inledning/info/avslut & hästhantering. Tidsfördelningen kring de olika delarna kan variera något för olika grupper då detta är beroende på gruppens kunskapsnivå & intresse samt hastighet & tempo. 

Ett över/underslag för den inplanerade totaltiden kan således infalla samt även detta variera något ifrån grupper och bokningstillfällen. 

Hästhantering och Hästridning

Utöver ridningen så spenderar vi en tid i stallet –  för info & uppstart, hästhantering och avslut som fördelas innan samt efter ridningen. Innan ritten har då turridningsryttaren möjlighet att bekanta sig med hästen och förbereda den och sig själv inför ridning. Om kunskapen inte redan finns så ges möjlighet till, att lära dig om hur man tex. hämtar/lämnar hästarna i hagen, borstar samt sadlar & tränsar på/av. RidLedare är då med och hjälper samt vägleder dig i alla moment. Önskar/kan således deltagaren ej delta i hästhanteringen så sköts hästen under denna tid av RidLedaren á deltagares vägnar. 

*Medryttare ansvar själva för denna skötseln innan samt efter ridning. 

All ridning sker utomhus, därför är det viktigt att du klär dig efter väder. Uppsittning sker på ridbanan där du har möjlighet att kliva upp från stabil pall. Ritten som vi sedan tar oss ut på tillämpas till ryttarens nivå och anpassas till den ryttare som vill ha lägst tempo, därför är det viktigt att du väljer den ridgrupps-nivå samt ridupplägg som passar dig och ditt önskemål för ridtempo och hästupplevelse bäst.

Om något händer!

– Vid skada eller olägenhet åsamkat dig och/eller ditt sällskap behöver din egen/ ditt sällskaps egna försäkring täcka detta tillbud. 

OBS!, RidLyckas upplevelser köps och medverkas i av kunden på egen risk. Våra kunder behöver därför vara införstådda med att det är djur som vi tillhandahåller med och att oförutsedda händelser, begränsningar eller olyckor kan ske. Vid olägenhet under evenemanget kan upplevelsen/ridningen komma att brytas i förtid eller behöva utföras på annat sätt än vad som först var planerat och detta ersätter inte Ridlycka kunden för. 

Detta behöver du som kund ta i beaktning innan köp eller bokning av din upplevelse hos oss  

Delar av RidLyckas Allmänna Villkor 

Inför din bokning/köp hos oss vänligen läs RidLyckas fulla Villkor.

Bokning, Priser, Betalning & Köp samt Avbokning. 
Alla priser är ink moms samt per person. 

Bokad upplevelse samt bekräftelse av bokning: När du bokar din upplevelse så behöver du genomföra betalningen för att bekräfta och behålla din inbokade upplevelse, detta skall göras inom 3 dagar från att bokningen gjorts om inget annat kommit överens. Efter att vi mottagit er betalning skickas bekräftelse på både ridtid samt mottagen betalning och ert köp och bokning anses då fullbordat. 

Vid köp av värdehandling: Priset för en värdehandling/presentkort betalas innan värdehandlingen skickas ut.
För att sedan använda värdehandlingen anger du det som betalning när du skall bekräfta (betala) din inbokade upplevelse.

Betalningen sker antingen via banköverföring: Bankgiro nummer, 5046-8016, bankkortsbetalning, paypal eller swish: 123-1838283.  Betalningsmottagare är RidLycka i Öppinge. Ha alltid med kvittens (kvitto, sms-bekräftelse, presentkort, skämdump/foto) på ert köp att uppvisa när ni kommer till oss.

Har ni bokat upplevelse hos oss i sista minuten så kan betalning av er upplevelse ske på plats.   

RidLycka tillämpar 14 dagars öppet köp under förutsättningen att upplevelsen/ridningen inte redan har bokats (ånger om köp av presentkort)

Om Upplevelsen är bokad kan rätten till öppet köp/ångerrätt ej längre tillämpas

Avbokning: Du som kund har rätt att avboka din upplevelse hos oss, OBS dock att du ej har ångerrätt på dessa köp. Om du avbokar din upplevelse så anses köpet och bokningstillfället förbrukat trots att du ej medverkat på upplevelsen. Detta gäller även uteblivet besök, uteblivna eller sena av/ombokningar eller andra liknande tillfällen. Avbokar du din upplevelse senast 48h innan eventet skall påbörjas så erbjuds du av oss på RidLycka att boka in ridtillfället/upplevelsen på nytt, såvida upplevelsen kan bokas in vid en annan tid under samma tidsperiod för när upplevelsens/ridningens tillgänglighet var satt. Handlar det om ett engångsevent eller att annan tid ej kan träffas så anses bokningstillfället dessvärre förbrukat. Förbrukade köp ersätts inte. Alltså: Återbetalning sker ej då köpet/bokningstillfället anses förbrukat. RidLycka betalar inte heller ut någon återbetalning av köp eller annan ersättning för köp där upplevelsen ej genomförts, behövts utföras på annat sätt, slutat i förtid eller blivit inställt till följd av anledning utom RidLyckas kontroll. 

Sociala medier
Du som kund är välkomna att fotografera/dokumentera er själva, hästarna och naturen hos oss på RidLycka. Vi kan även hjälpa till med en bild om så önskas. Bilder/dokumentationer som önskas användas/läggs ut på sociala medier behöver godkännas innan av RidLycka. Vid användning av bild skall RidLycka omnämnas. RidLycka äga rätten att radera/få användare att radera material som RidLycka misstycker till. Foton som RidLycka handhaver äger RidLycka rätten till och kan komma att användas samt läggas upp som reklam och/eller på sociala medier.

Äga Ansvar

Vid tillfälle då kund köpt/bokat upplevelser för andra deltagare så ansvarar bokningsutföraren för att de övriga deltagarna tagit del av samt följer RidLyckas föreskrifter. Barn under 18 år ansvarar målsman/bokningsutföraren för.