LÅNGTURSRITTER

För dig som vill ha en ordentlig hästupplevelse erbjuder vi långtursritter för flertimmarsevent.

Vi planerar en eller flera stopp längs vägen där vi äter gott på härlig rastplats ute i den rogivande naturen. Sadelväskan är packade med goda överraskningar i form av fika eller lättare lunch. På vissa turer stannar vi och grillar. Fika/lunch inkluderas i priset. OBS. efter pausen behöver vi komma upp på hästryggen igen, detta planerar vi att lösa genom att hjälpa varandra upp, alternativt hitta en större sten/stubbe att kliva upp ifrån.  Ryttaren behöver således vara något smidig för att kunna medverka på ritter med paus. Långtursritter är anpassade för rutinerade ryttare eller ryttare med god ridvana och som kan rida i alla gångarter. 

Långesjöturen med fikapaus vid vackra Långesjön

Fikaturen

Kombinera en härlig ridtur med go´ fika i naturen
En mysig utflykt att göra tillsammans med familj och vänner!

 Rid med ut på RidLyckas underbara långesjötur och stanna efter ca halva färden för en go´ fikastund med rykande hett kaffe, liten fralla/macka och något sött - med utsikt över den vackra långesjön!  En av rittens höjdpunkter är den riktigt mysiga skritten längs antingen sjön - eller genom "kärleksstigen" trollskogen - båda ritterna med helt fantastiska vyer.  Andra höjdpunkten är de kilometervis långa sandade och mjuka slingorna där vi låter vi hästarna galoppera både under snabbare och samlade förhållanden - en riktig drömritt!

Barn under 12 år tillåts ej att medverka på denna tur. Barn under 15 år (och som kan rida utan begränsning på stora hästar) tillåts att rida med i vuxet sällskap.

Aktivitetstid 3,5h varav ca 2,5h ridning ink fikastopp, fika & dryck ingår á 1150 kr/pers

Långtursritt med Luchpaus i naturen
och korvgrillning över öppen eld

157734561_943822939487389_5926764409570393767_n (2)

Rid med på långtur där du får gott om tid i sadeln och ridning i alla gångarter, go´ lunchpaus i naturen där vi gör upp egen eld och grillar.

Vi tar oss ut på långtur tillsammans där vi spenderar många härliga timmar till häst. Ridturen av en underbar blandning av vad magisk färgsprakande natur har att erbjuda, lummiga skogsstigar, trevliga trav och galoppsträckor i skog och på grusväg samt otroliga öppna fält. Lunchstoppet gör vi på rastplats där vi grillar korv. (vid ev. brandförbud tar vi med oss annan mat) Under rasten ägnar vi oss åt lättare aktivitet eller tar tillfälle i akt att vila upp oss lite innan vi skall påbörja vår ritt hemåt RidLycka igen.

Barn under 15 år tillåts ej att medverka på denna tur och de ryttare som bokar in sig på denna tur behöver ha god ridvana samt kondition.

Aktivitetstid 5h varav ca 4h ridning ink Lunchstopp, lunch & dryck ingår á 1450 kr/pers

Heldagstur genom Hallandsleden med två pauser i naturen

Rid med på otrolig heldagstur där du får en riklig häst-upplevelse!
Ridning i alla gångarter & pauser i underbar natur med go´ fika & Lunch

Vi tar oss ut på långtur tillsammans genom Hallands härliga ridleder. Ridturen erbjuder mycket vacker natur i varierande terräng, där vi rider genom allt i ifrån lummiga skogsstigar, på trevliga trav och galoppsträckor i skog och på grusväg samt otroliga vackra öppna fält. Vi gör två stopp, ett för en kortare fikapaus och en för en något längre lunch. Lunchstoppet gör vi på rastplats där vi grillar korv (vid ev. brandförbud tas annan mat med). Under rasten tar vi tillfälle i akt att vila upp oss lite innan vi skall påbörja vår ritt hemåt.

Barn under 15 år tillåts ej att medverka på denna tur och de ryttare som bokar in sig på denna tur behöver ha god ridvana samt kondition.

Aktivitetstid 8h varav ca 6,5h ridning ink fika & Lunchstopp, mat & dryck ingår á 1950 kr/pers

Långtursritt till Ulvereds Hjorthägn

Ritt genom Hallands vackra ridleder med varierad terräng och rider mot Ulvereds Hjorthägn där vi serveras god viltburger av hjort/vildsvin

Vi tar oss ut på långtur tillsammans genom Hallands härliga ridleder. Ridturen erbjuder mycket vacker natur i varierande terräng, där vi rider genom allt i ifrån lummiga skogsstigar, på trevliga trav och galoppsträckor i skog och på grusväg samt otroliga vackra öppna fält. Målet vi har för dagen är luchpaus på Ulvered Hjorthägn där vi äter och dricker gott. Mat (burgare) inkluderas i priset, dryck utöver vatten till maten betalar man för själv. OBS - Hästar räknas som fordon och alkoholhaltiga drycker tillåts därför ej.

Meny val:

Ulvereds Big Burger av hjort 180gr
Serveras med brioche, knaperstekt vildsvinsbacon, friterad klyftpotatis, salladsmix & hemlagad dipsås.

Ulvereds Big Burger av vildsvin 180gr
Serveras med brioche, ambrosiaost från Skottorp, knaperstekt vildsvinsbacon, salladsmix & hemlagad dipsås.

Barn under 15 år tillåts ej att medverka på denna tur och de ryttare som bokar in sig på denna tur behöver ha god ridvana samt kondition.

Aktivitetstid 8h varav ca 6,5h ridning ink fika & Lunchstopp, mat & dryck ingår á 2450 kr/pers

Inför Ert besök hos oss

Vänligen, läs vår säkerhetsinformation & allmänna villkor så att du kan vara väl förberedd inför ditt besök!

Du bokar din upplevelse via kontakt och betalar i förskott för bekräftning & hållning av bokad tid. 

Ert besök hos oss

Du och ditt sällskap välkomnas av den/de RidLedare som kommer att hålla i er ridupplevelse. Vi ses på RidLyckas gårdsparkering på avtalad starttid (har ni tid kl 10.00 så är det kl 10.00 vi ses). 

Ert besök hos oss inleds med att vi går igenom upplägget vi har på RidLycka, rutiner, säkerhetstänk och hur vi sköter om och rider hästarna. Vi tvättar & spritar händerna & provar ut säkerhetsutrustning, som ni får låna av oss kostnadsfritt om ni inte har egen utrustning (så som hjälm och väst) därefter tilldelas du den häst som vi tror kommer passa dig och dina önskemål bäst. Du som deltagare och kund har under eventet en totaltid för ert besök hos oss på RidLycka, som är fördelat till ridning, inledning/info/avslut & hästhantering. Tidsfördelningen kring de olika delarna kan variera något för olika grupper då detta är beroende på gruppens kunskapsnivå & intresse samt hastighet & tempo. Ett över/underslag för den inplanerade totaltiden kan således infalla samt även detta variera något ifrån grupper och bokningstillfällen. 

Tiden för info & uppstart, hästhantering och avslut fördelas innan samt efter ridningen. Innan ritten har då turridningsryttaren möjlighet att bekanta sig med hästen och förbereda den och sig själv inför ridning. Om kunskapen inte redan finns så ges möjlighet till, att lära dig om hur man tex. hämtar/lämnar hästarna i hagen, borstar samt sadlar & tränsar på/av. RidLedare är då med och hjälper samt vägleder dig i alla moment. Önskar/kan således deltagaren ej delta i hästhanteringen så sköts hästen under denna tid av RidLedaren á deltagares vägnar. 

All ridning sker utomhus, därför är det viktigt att du klär dig efter väder. Uppsittning sker på ridbanan där du har möjlighet att kliva upp från stabil pall. Ritten som vi sedan tar oss ut på tillämpas till ryttarens nivå och anpassas till den ryttare som vill ha lägst tempo, därför är det viktigt att du väljer den ridgrupps-nivå samt ridupplägg som passar dig och ditt önskemål för ridtempo och hästupplevelse bäst.

 – Mysturer = Skrittrunda i skog (vid ev, intresse testar vi på trav säkert och tryggt på ridbana) – RidLedare medverkar till fots på banan, ridandes i skogen. (Hästhantering i stallet m.m får ryttaren hjälp med)

– Nybörjarritt på Ridbana = Prova på ridning, styrning & tempo, enl ridnivå och önskemål – RidLedare medverkar till fots. (Hästhantering m.m får ryttaren hjälp med)

–  Nybörjargrupp = Skogsridning, Skritt och prova på trav. Galopp sker ENDAST om trav funkar felfritt för samtliga deltagare- RidLedare medverkar ridandes. (Hästhantering m.m får ryttaren hjälp med)

– Ridgrupp för vana ryttare = Skogsridning, Skritt, trav och galopp. Med utgångspunkt enligt tryggt och behagligt tempo – RidLedare medverkar ridandes. (skall klara hästhantering någorlunda/mestadels självständigt)

– Rutinerad ridgrupp = Ridgrupp för ryttare som vill säkerställa mertalet trav & galopp i något mer fartfyllt/krävande äventyr – RidLedare medverkar ridandes. (skall klara hästhanteringen självständigt)