MEDRYTTARE

Medryttare -Motionera och träna en häst som om det vore din egen

Vid tillfälle erbjuds stalljobb mot gratis ridning och detta är frivilligt för medryttare att ställa upp på

Du som är medryttare hos oss på Ridlycka kan välja att rida när och hur ofta du vill och reglerar detta månadsvis. Du sätter upp egna mål och rider utefter din egen nivå på den häst/eller de hästar som matchar dig och dina önskemål bäst. Du väljer själv hur du vill arbeta med “din häst”, blanda fritt mellan tex. skogsridning, pass på banan inom dressyr, hoppning eller markarbete. Ridningen på banan sker antingen självständigt eller i grupp med andra medryttare och i skog rider vi alltid ut ett gäng medryttare tillsammans, ridning och hantering av “din häst” behöver du dock kunna lösa självständigt. Vill du slipa till din ridning för ridinstruktör eller avancera till annan häst och vill ha lite hjälp och stöd så kan du köpa till ridlektioner på banan eller ridledning i skogen. Du har även möjlighet till att vara med på aktiviteter som RidLycka anordnar så som tex, ridutflyckter, strandritter, uppvisningar och tävlingar.

Om en Medryttarhäst känns som ett för stort steg för dig, kolla gärna in våra erbjudande om “Egen hästkänsla med vägledning” istället.

HÄSTEN  

Du väljer själv vilken häst som känns bäst för dig. Kom gärna med bra information om dig och hur du vill att din häst skall vara så att vi kan matcha dig och din häst så gott vi kan. Skulle det inte känns helt “rätt” med hästen du rider under Provritten så kan du givetvis få testa en annan häst vid nästa ridtillfälle. Du väljer också om du enbart vill hantera och rida en häst eller flera och vi rekommenderar våra ryttare att iaf ha två hästar man trivs med, för flexibilitet eller oförutsedd händelse.  

Provritt

Kom på en Provritt hos oss innan du bestämmer dig!

Du välkomnas av oss, Joanna och/eller Linus samt ev. någon av våra underbara medryttare. Hela besöket håller vi till ett lugnt och behagligt tempo där vi har gott om tid för runt visning, gå igenom upplägg, rutiner och säkerhetstänk samt ta in och sköta om hästarna innan vi beger oss ut på en härlig skogsritt. Vi önskar att du ska känna dig "hemma" hos oss och hoppas på att ditt och vårt hästtänk kan vara likasinnat och självklart så hjälper vi dig gärna med ev. osäkerhet kring stall/ hästhantering och/eller ridning för att kunna ge en så god bild som möjligt över hur vi vill att känslan och tänket på RidLycka ska vara.

Aktivitetstid 2h varav ca 1h Ridning á 650kr/person

Medryttare - Självständig

20210814_095519 (2)

Med totalt 4 ridningar/månad där du rider och hanterar din häst helt självständigt och rider ihop med andra medryttare på bana eller i skog

Kom och va med i vårt härliga RidLycke-gäng där alla ryttare rider utifrån sina egna förutsättningar på den/ de hästar samt det ridsätt som passar en bäst. Med ridning i allt från självständigt till medverkande av evenemang, ridning i grupp eller köp av ridlektioner/förmånsritter. Ridningarna går att välja alla dagar i veckan, tider mellan 9.00-21.00 och förlagt på en eller flera dagar i veckan. Medryttare - Självständig är ett ridpaket med 4 ridningar där du rider och har hand om "din häst" självständing, innan du kan boka och köpa in dig på detta ridpaket så behöver du ha ridit med ridvägledning hos RidLycka vid ett eller flera tillfällen.

(förslagsvis 1 dag/vecka) 4x självständiga ridningar Totalt 4 ridtillfällen á 1 272 kr 

Lilla Medryttarpaketet

Med totalt 4 ridningar/månad, tre ridtillfällen där du rider och hanterar din häst självständigt samt ett lektionstillfälle inom valfri gren

I detta medryttarpaket så har du totalt 4 självständiga ridningar samt ett lektionstillfälle som du själv väljer inriktning på. Kom och va med i vårt härliga RidLycke-gäng där alla ryttare rider utifrån sina egna förutsättningar på den/ de hästar samt det ridsätt som passar en bäst. Med ridning i allt från självständigt till medverkande av evenemang, ridning i grupp eller köp av ridlektioner/förmånsritter. Ridningarna går att välja alla dagar i veckan, tider mellan 9.00-21.00 och förlagt på en eller flera dagar i veckan.

(förslagsvis 1 dag/vecka) 3x självständiga ridningar, 1x valfri ridlektion/vägledning/förmånsritt. Totalt 4 ridtillfällen á 1 590 kr 

Stora Medryttarpaketet

20190802_200632(0)

Med totalt 8 ridningar/månad, egna ridtillfällen där du rider och hanterar din häst självständigt, samt ett lektionstillfälle inom valfri gren

I detta medryttarpaket så har du totalt 9 ridningar varav en ridning är ett lektionstillfälle som du själv väljer inriktning på samt ett ridtillfälle där du väljer förmånsritt/lektionstillfälle. Kom och va med i vårt härliga RidLycke-gäng där alla ryttare rider utifrån sina egna förutsättningar på den/ de hästar samt det ridsätt som passar en bäst. Med ridning i allt från självständigt till medverkande av evenemang, ridning i grupp eller köp av ridlektioner/ förmånsritter.

(förslagsvis 2 dagar/veckan) 7x självständiga ridningar, 1x valfria ridlektion/vägledning/förmånsitt. Totalt 8 ridtillfällen á 2 862 kr 

Egen häst (med ledigheter)

20180617_103627

Prova på att ha egen häst - med en till tre lediga dagar i veckan

Välj en eller flera hästar att ha hand om som "din/dina egna", under dem dagar & tider som du är i stallet så lägger du upp träningen så som du själv vill. I Priset inkluderar all nödvändigheter av häst så som foder, stallplats, hovslagarkostnader, veterinärkostnader. m.m. Vi står för yttersta ansvaret samt generell hästskötsel och du står främst för hästens träning. Överenskommelser om hästskötsel m.m kommer vi överens om inviduellt. De dagar och tider som du inte har hand om hästen så står den till RidLyckas förfogande.

(ca 3-4 dagar/vecka) 14 självständiga ridningar, 1 ridlektion/förmånsritt tot 15 ridtillfällen á 4 240 kr/månaden

Info om Medryttarpaketen:

För att kunna nyttja medryttarpaketen så behöver du som ryttare ha uppnått en viss mognadhetsgrad i hästhantering samt riderfarenhet. Du behöver kunna rida (i alla gångarter) och hantera din häst självständigt. Barn under 15 år tillåts ej att vara medryttare, men får rida med där målsman är medryttare varpå målsman äga hela ansvaret för barnet. 


Du köper ditt medryttarpaket månadsvis och binder enbart upp dig per månad utifrån ditt köp. Nästkommande månad kan du välja att rida mer/mindre eller inte alls.
Oavsett vilket medryttarpaket du väljer så väljer du alltid själv när du rider dina ridtillfällen samt vilken häst du vill boka in dig på och vad för aktivitet du vill ägna dig åt, planering av din ridning samt betalning sker alltid i förskott innan aktuell månad för ridning. Vid avbokning i god tid (innan 48h före ridtillfälle) så tillåts du att boka in ditt ridtillfälle på nytt, vid senare avbokningar räknas ditt ridtillfälle tyvärr som förbrukat. För mer information om våra villkor se här.

Ridningarna går att välja alla dagar i veckan, tider mellan 8.00-20.00 och förlagt på en eller flera dagar i veckan.

*Alla våra medryttarpaket inkluderar ett eller flera ridtillfällen där du får vägledning i din ridning, tex genom att Joanna/Linus rider med dig vid tillfälle eller stöttar upp dig genom att närvara en stund då du rider på banan, för att kunna ge dig positiv feedback eller hjälp & tips i din ridning, (som en mindre ridlektion).

* Till alla våra medryttarpaket kan du välja att lägga till enstaka ridtillfällen alt, uppgradera med ridundervisning eller förmånsritt till en kostnad av 250 kr/tillval.

Ridtillfälle: Avser ca 1h ridning samt tot hästaktivitet på ca 2-2,5 h. Du väljer själv när du vill rida ditt ridtillfälle, vilken häst samt vilken aktivitet.
Tillval Ridundervisning: Du uppgraderar ett av dina befintliga ridtillfällen till en ridundervisning för Joanna. Du väljer själv i vilken gren, hopp/dressyr eller skog.
Tillval Förmånsritt: Du uppgraderar ett av dina befintliga ridtiillfällen till en 2-3h tur där vi rider en långritt, vid nått tillfälle kanske vi väljer att fika och/eller bada.

Du har även möjlighet till att vara med på andra aktiviteter som vi anordnar tex, Strandritter, Heldagsevent, RidCampingar, Tävlingar, Uppvisningar/ Shower m.m!

Vid tillfälle erbjuds stalljobb mot gratis ridning och detta är frivilligt för medryttare att ställa upp på.


Tips för dig som rider självständigt; Ladda ner 112-appen! SOS Alarm,
Din position skickas till SOS Alarm vid inringning till dem vilket gör det lättare för tex. ambulans att ta sig ut till dig vid olycka.