POÄNGJAKTER & MINILYCKA

Poängjakter & MiniLycka – Hos oss på RidLycka

Aktiviteter för barnfamiljer med häst & djurmys. Mysig natur & trevliga lunch/fika ställen. 

Aktiviteter & tävling för äldre barn/ungdom samt vuxen – återupplev gamla ridskoleminnen/Prova på – Gymkhana!

 

MiniLycka

118769189_307040433916131_2581851961604866829_n

En mysig stund med familjen, nära & kära där ni kommer ut på landet och får er en stunds naturlig ro & chans att se & mysa med härliga djur

Hos oss på ridlycka får du se gårdens alla djur, vi har tex. kaniner, katter, hundar, hästar, påfåglar, duvor, kalkoner, höns, ankor, minigrisar, får, illrar samt en väldigt kelig minishettis, Loke. De flesta djuren kan man besöka på nära håll och till och med gå in till och klappa & kela. (detta med närvarande personal) Till lunch väljer ni om ni vill ha en liten picknick eller nyttja RidLyckas grillplats med utsikt över hästhagen och tex. grilla korv (matsäck medtages av besökarna) I besöket ingår även en liten tipspromenad längs skogsbrynet - OBS- ej lämplig för barnvagn! samt så kan mycket små barn/funktionsnedsatta ha svårt att ta sig fram i den något kuperade terrängsdelen. På gården finns även lekställning, ute-leksaker & andra roligheter för barn samt så finns möjlighet till att komplettera ert besök med att prova på att köra ATV (barn åker med i vuxen sällskap) och/eller att rida, se till våra många alternativ för häst/ponny ridning.

Komplettera gärna ert besök med att rida eller testa på att köra ATV. Tiden för aktiviteten ligger utanför tiden som inkluderas i MiniLyckas Inträde. 

ATV körning ca 30 min totaltid á 250 kr/maskin (ca 20 min körning) max 2 fordon

Knatteridning 1-1,5h hästaktivitet á 450 kr/häst (ca 20-30 min ritt) max 3 hästar

Mysritt/Banritt 2h hästaktivitet á 650 kr/häst, Banritt (ca 45 min ritt) max 3 hästar. 

MiniLycka inträde á 350 kr/ sällskap (avser 4 pers) á 2h besök med personal samt 1h lunch/egen tid. Max antal besökare/tillfälle: 12 st

Knatteridning

20200508_175311

Knatteridning, hästpyssel och djurmys för hela familjen
Hos oss får barnen samt de föräldrar/ungdomar som vill rida - rida!

Spendera en liten tid hos oss på RidLycka och hälsa på våra många djur! På knatteridning får ni tex, testa på känslan att sitta på en lugn och trygg häst under några ridbanevarv, (likt ponnyridning) -  och där den som vill och vågar får prova på att start, styra och stanna hästen själv. För den lite tuffare ryttaren kan vi ordna med roliga och lärorika uppgifter att lösa till häst så som, styrövningar och tempoväxlingar. Ni kan även välja att skritta ut en mindre tur i naturen - allt för den mysiga upplevelsens skull. Upplägget för ridningen bestämmer vi på plats och alltefter hur känslan, tiden och intresset ter sig. OBS - Hästarna vi har är enbart stora hästar (vi har inga ponnier) och vi har ingen möjlighet att stå för ridledare till ryttaren/ryttarna, skulle behov av ridledare finnas behöver sällskapet själv stå för någon som kan leda hästen (rek. Ledaren bör vara något hästvan). Hästpyssel i stallet är givetvis inkluderat och smälter samman med ridningen i den totala aktivitetstiden - Är det mysigare att gosa med hästen så är det där vi lägger mertid.

Aktivitetstid 1-1,5h varav ca 20-30 min ridning á 450 kr/häst

Nybörjarritt på ridbana

Rid för instruktör och få lärorika & roliga uppgifter att lösa till häst

Ridning i ett bekvämt och individs anpassat tempo där du på ett tryggt sätt lär dig grunderna i ridningen alt. vidareutbildar dig ifrån befintlig ridkunskap. Vi på RidLycka erbjuder ridlektioner på ridbana till ryttare i alla nivåer (För fler erbjudanden se "Ridutbildning") Nybörjarritten är framtagen för just dig som är nybörjare eller känner sig osäker till häst. Är du en mer van/tuff ryttare och har hamnat i denna grupp så utmanar vi dig till något svårare styr och balansövningar, med eller utan sadel. Banritter är ett trevligt sätt att lära känna hästen på och bli varm i sadeln där du får hjälp & vägledning i din ridning med syfte att kunna hantera din häst "på egen hand". OBS - Hästarna vi har är enbart stora hästar (vi har inga ponnier) och vi har ingen möjlighet att stå för ridledare till ryttaren/ryttarna, skulle behov av ridledare finnas behöver sällskapet själv stå för någon som kan leda hästen (rek. Ledaren bör vara något hästvan).

Aktivitetstid 2h varav ca 45 min ridning á 650 kr/pers 

Nybörjarritt ridbana/skog

Uppvärmning på ridbana för instruktör innan vi tillsammans rider ut på en lugn och harmonisk skritt-tur igenom lätt terräng i naturskön skog.

Förena intrycken av härlig natur och häst på ett rogivande sätt där du först får hjälp med att reda ut de rätta hjälperna för kommunikation mellan dig och häst. Välj mellan turen med något kuperad terräng, en trevlig utmaning för den ovana ryttaren eller för vana ryttare som kanske vill testa på en äventyrlig barbacka tur Alt. turen med ej kuperade terräng om du vill säkerställa en stabil ritt.
OM ni vill provar på traven under denna ridtur, så gör vi det i slutet av ridningen när vi kommit tillbaka till ridbanan, säkert och tryggt. OBS - Hästarna vi har är enbart stora hästar (vi har inga ponnier) och vi har ingen möjlighet att stå för ridledare till ryttaren/ryttarna, skulle behov av ridledare finnas behöver sällskapet själv stå för någon som kan leda hästen (rek. Ledaren bör vara något hästvan)

Aktivitetstid 2h varav ca 45 min ridning ink kortare ridbaneintro & uppsittningshjälp á 650 kr/pers 

Gymkhana

En 7 kamp till häst - En rolig & annorlunda lag-tävling för Familjen/Vännerna/Kickoff/Möhippa/Svensexa m.m

Tävla mot varandra i 2 lag till häst där ni under 7 grenar skall lösa uppgifterna på antingen det snabbast, mest precisa eller mest talangfulla sätt möjligt. Till den här rid-uppgiften behöver minst 2 rid&hästkunniga delta som utses till lagkapten för vardera lag, övriga deltagare måste inte vara särskillt rid-erfarena (det finns grenar som lämpar sig till alla deltagare) samt så tillåts lagmedlemmarna att leda hästen för den mer osäkra ryttaren, om så önskas. Och inte nog med att vi kommer att ha galet roligt, få oss en ordentlig utmaning samt trevlig ridning så kommer vi, innan, under & efter tävlingen hjälpas vi åt med att ta hand om hästarna.

Barn under 7 år tillåts ej att delta. Sällskap som ej deltar i Gymkhanan är välkomna att åskåda ifrån läktarplatsen.

Ingen ridvana krävs, men viss häst/djur känsla är vettigt att inneha. 

Gymkhana – 7 kamp till häst, aktivitetstid ca 3-3,5h varav tävlingstid ca 2-2,5h á 2250 kr/sällskap minst 6 deltagare – max 10 deltagare. 

Barnfamiljen Heldag

En heldag med familjen hos oss på RidLycka med blandade aktiviteter för alla åldrar - från småbarn till mor/farföräldrar - alla kan vara med!

Hos oss på ridlycka får du se gårdens alla djur, vi har tex. kaniner, katter, hundar, hästar, påfåglar, duvor, kalkoner, höns, ankor, minigrisar, får, illrar samt en väldigt kelig minishettis, Loke. De flesta djuren kan man besöka på nära håll och till och med gå in till och klappa & kela. (detta med närvarande personal) Till lunch väljer ni om ni vill ha en liten picknick eller nyttja RidLyckas grillplats och tex. grilla korv (matsäck medtages av besökarna). Ridningen som är planerad för detta event är Ridlyckas Mysritt alt. ritt på banan. Alla som vill får prova på att rida och denna ritt är trevlig för hela sällskapet - det går även bra att variera för ryttarna i olika svårighetsgrader. De som hellre tittar på kan luta sig tillbaka på läktaren. OBS- ev. ledare till häst behöver ni bistå med själva. Innan & efter ridningen har ni möjlighet att vara med och hämta/lämna hästar, borsta och göra iordning dem i stallet, samt så har vi även tid för lite hästmys. Fyll ut ert besök med att gå Ridlyckas lilla tipspromenad, lek på lekplatsen eller bara passa på av att njuta av naturen.

Max 3 hästar för ridning där man samsas om att få rida vid flera ryttare. 

ATV körning är också möjligt inom tidsramen för besöket (inkluderas i priset för heldagen)

Från kl 10.00 – 15.00 á 2650 kr/ sällskap (max 12 personer)