MYSRUNDA/NYBÖRJARRITT

Dessa ridturer är speciellt uttagna för ryttare som främst önskar sig mysiga turer i lugnt tempo.  

För dig som aldrig ridit innan eller du som känner dig ovan/osäker eller kanske något rädd. Vana ryttare som rider med på dessa turer har möjlighet att rida barbacka. Alla ridpassen för Mysrundor och Nybörjarritter inleds med instruerad ridning på ridbana där vi går igenom ridningens grunder. 

OBS: Ridningen sker genom instruktion ifrån RidLyckas RidLedare, med ryttaren ridandes utan ledare till hästen. 

I sådant fall Ryttaren önskar ha ledare till sin häst måste sällskapet bistå med detta själv (rek. Ledaren bör vara något hästvan)

I stallet och hästhantering hjälper RidLyckas RidLedaren dig med allt (om så behövs) – där du har möjlighet att lära dig/testa själv, Här lägger vi därför en liten extra tid för ridförberedelser. I alla våra nybörjaritter har ni även uppsittningshjälp, där vi ser till så att era rid-inställningar är korrekt innan start.  

Ridningens hastighet är planerad till ett lugnare tempo med provsträckor (vid intresse) för trav och galopp samt att hela gruppen anammar det snabbare gångarterna!, OBS- RidLycka garanterar dock ej att trav & galopp kan hållas då ridningen alltid anpassas till den ryttare som vill ha lägst tempo – Därför är det viktigt att du som ryttare och deltagare väljer den ridgruppsnivå samt ridupplägg som passar dig och ditt önskemål för ridtempo och hästupplevelse bäst.

 

Ritter för barn: 

Barn under 15 år tillåts endast att rida med utan målsman på ridtureren mysrundan (skogstur i skritt) och för trav på bana krävs målsman på plats.

För övriga ridturer för barn under 15 år  behöver målsman eller annan person i anslutning till denne rida med på ritten.

MiniLycka - Knatteridning

20200508_175311

Knatteridning, hästpyssel och djurmys för hela familjen
Hos oss får barnen samt de föräldrar/ungdomar som vill rida - rida!

Spendera en liten tid hos oss på RidLycka och hälsa på våra många djur! På knatteridning får ni tex, testa på känslan att sitta på en lugn och trygg häst under några ridbanevarv, (likt ponnyridning) -  och där den som vill och vågar får prova på att start, styra och stanna hästen själv. För den lite tuffare ryttaren kan vi ordna med roliga och lärorika uppgifter att lösa till häst så som, styrövningar och tempoväxlingar. Ni kan även välja att skritta ut en mindre tur i naturen - allt för den mysiga upplevelsens skull. Upplägget för ridningen bestämmer vi på plats och alltefter hur känslan, tiden och intresset ter sig. OBS - Hästarna vi har är enbart stora hästar (vi har inga ponnier) och vi har ingen möjlighet att stå för ridledare till ryttaren/ryttarna, skulle behov av ridledare finnas behöver sällskapet själv stå för någon som kan leda hästen (rek. Ledaren bör vara något hästvan). Hästpyssel i stallet är givetvis inkluderat och smälter samman med ridningen i den totala aktivitetstiden - Är det mysigare att gosa med hästen så är det där vi lägger mertid.

Är ni nyfikna på vad mer man kan kan göra hos oss och vilka fler djur vi har att besöka? – Kolla då in “MINILYCKA” här på våran RidLycka sida.

Aktivitetstid 1-1,5h varav ca 20-30 min ridning á 450 kr/häst

Nybörjarritt på ridbana

Rid för instruktör och få lärorika & roliga uppgifter att lösa till häst

Ridning i ett bekvämt och individs anpassat tempo där du på ett tryggt sätt lär dig grunderna i ridningen alt. vidareutbildar dig ifrån befintlig ridkunskap. Vi på RidLycka erbjuder ridlektioner på ridbana till ryttare i alla nivåer (För fler erbjudanden se "Ridutbildning") Nybörjarritten är framtagen för just dig som är nybörjare eller känner sig osäker till häst. Är du en mer van/tuff ryttare och har hamnat i denna grupp så utmanar vi dig till något svårare styr och balansövningar, med eller utan sadel. Banritter är ett trevligt sätt att lära känna hästen på och bli varm i sadeln där du får hjälp & vägledning i din ridning med syfte att kunna hantera din häst "på egen hand". OBS - Hästarna vi har är enbart stora hästar (vi har inga ponnier) och vi har ingen möjlighet att stå för ridledare till ryttaren/ryttarna, skulle behov av ridledare finnas behöver sällskapet själv stå för någon som kan leda hästen (rek. Ledaren bör vara något hästvan).

Aktivitetstid 2h varav ca 45 min ridning á 650 kr/pers 

RidLyckas Mysrunda 

Uppvärmning på ridbana för instruktör innan vi tillsammans rider ut på en lugn och harmonisk skritt-tur igenom lätt terräng i naturskön skog.

Förena intrycken av härlig natur och häst på ett rogivande sätt där du först får hjälp med att reda ut de rätta hjälperna för kommunikation mellan dig och häst. Välj mellan turen med något kuperad terräng, en trevlig utmaning för den ovana ryttaren eller för vana ryttare som kanske vill testa på en äventyrlig barbacka tur Alt. turen med ej kuperade terräng om du vill säkerställa en stabil ritt.
OM ni vill provar på traven under denna ridtur, så gör vi det i slutet av ridningen när vi kommit tillbaka till ridbanan, säkert och tryggt. OBS - Hästarna vi har är enbart stora hästar (vi har inga ponnier) och vi har ingen möjlighet att stå för ridledare till ryttaren/ryttarna, skulle behov av ridledare finnas behöver sällskapet själv stå för någon som kan leda hästen (rek. Ledaren bör vara något hästvan)

Aktivitetstid 2h varav ca 45 min ridning ink kortare ridbaneintro & uppsittningshjälp á 650 kr/pers 

RidLycketuren - Nybörjare

RidLycketuren - en skogsritt på traditionellt sätt.

För ryttare som önskar en lugn ridtur där vi tillsammans njuter av Öppinges vackra natur på ett tryggt och behagligt sätt.  

Härliga ridvägar med något utmanande terräng. Rid med oss, RidLyckas RidLedare - på en uppfriskande ridtur som lämpas till dig som vill rida med i ett lugnt tempo. Är känslan där, så testar vi på traven, och till och med galoppen (då skall dock traven klaras av samtliga deltagare) Ritten inleds på ridbana där du får hjälp att sitt upp (ej utbildningsritt). OBS - på turerna kan hästen ej ledas av gående ledare.

Denna ridtur är både spännande & vacker – En riktig Upplevelse!

Aktivitetstid 2,5h varav ca 45 min – 1h ridning (ink uppsittningshjälp) á 750 kr/pers

Lilla Utbildningsturen

RidLycketuren med ridinstruktions-start

För ryttare som önskar en lugn ridtur där vi tillsammans njuter av Öppinges vackra natur på ett tryggt och behagligt sätt.  

Turen erbjuder härliga ridvägar med något utmanande terräng. Rid med oss, RidLyckas RidLedare - på en uppfriskande ridtur som lämpas till dig som vill rida med i ett lugnt tempo. Är känslan där, så testar vi på traven, och till och med galoppen (då skall dock traven klaras av samtliga deltagare) Ritten inleds med ridning och ridinstruktioner på ridbanan där vi går igenom grunderna för ridningen och där du får möjlighet att bekanta dig uppe på hästen innan vi rider ut i skogen. OBS - på turerna kan hästen ej ledas av gående ledare.

Denna ridtur är både spännande & vacker – En riktig Upplevelse!

Aktivitetstid 3h varav ca 1-1,5h ridning (ridbaneintro ca 30 min ink uppsittningshjälp, resterande ridtid rids i skog) á 950 kr/pers

Stora Utbildningsturen

RidLycketuren mellan med ridinstruktions-start

För dig som är ovan och vill ha gott om tid på dig med att testa på ridningen ordentligt och satsa på att verkligen komma in i rid-gunget.

Vi utökar den populära RidLycketuren till dig som vill ha mer ridtid. På den här turen vill vi varmt rekommendera att satsa på att få till traven och kanske testa galopp? En längre ridtur är ett bra sätt att verkligen komma in i ridningen. För ryttare som trivdes bra med galoppen lockar vi med mer galopp de sista sträckorna- en riktig otrolig känsla! Ritten inleds med ridning och ridinstruktioner på ridbanan där vi går igenom grunderna för ridningen och där du får möjlighet att bekanta dig uppe på hästen innan vi rider ut i skogen.

Aktivitetstid 4h varav ca 2-2,5h ridning (ridbaneintro ca 30 min ink uppsittningshälp, resterande ridtid rids i skog) á 1150 kr/pers