OM OSS

"Ett superhärligt ställe, där man alltid känner sig välkommen av Joanna och Linus. Fina hästar, fin gemenskap, vacker natur samt roliga event. Man måste prova, för att förstå vilken helhetsupplevelse det är."

RidLycka

För både häst och ryttare

RidLycka i Öppinge 

Vi bedriver en ridverksamhet där vi verkar som ett steg mellan ridskola och egen häst för ryttare i alla nivåer samt erbjuder turridningar, anordnar ridupplevelser och står för hela event i hop med våra samarbetspartners. RidLycka strävar efter harmoni och lyckokänsla för både häst och ryttare vilket är vårt koncept och som vi hoppas på kunna förmedla till alla våra deltagare. 

 

RidLycka jobbar även för hästar i behov, genom vår Räddningsverksamhet där vi vill erbjuda hästar goda, passande och varaktiga hem

RÄDDNINGSVERKSAMHETEN

En verksamhet som ger hästen en ny chans till ett gott liv

Vi lär känna individen och kommer fram till om hästen skall ha ett hem hos oss, eller så hjälper vi den att hitta ett annat gott, passande & varaktigt hem. 

Vi möter er och er häst på den nivå ni finns där vi ger ut information om hur vi kan hjälpa till, efter att vi skapat en bild om hela situationen samt om era önskemål. 

*Inackordering*
*mottagning av häst*
*Räddningsverksamhet*
*Hjälp vid försäljning*
*Omplacering*

 

Vill du veta mer om detta, eller har du kanske en förfrågning, Vänligen hör av dig till oss via “kontakt/boka/köp”

RIDVERKSAMHETEN

Vi är den lilla mysiga verksamheten som erbjuder härliga turridningar, trevliga medryttarhästar, gott ridsällskap,
 nyttiga utbildningar och roliga aktiviteter – allt för en rik hästupplevelse!
Vi möter människor och hästar på individens nivå och strävar efter att förmedla den lyckokänslan för ridning som vi själva känner – till både ryttare och häst.

Välkomnas av oss, kunniga ledare som brinner för att göra din upplevelse hos oss helt unik, samt våra fina och välridna hästar som matchas med dig och dina önskemål. 

Hos oss finns något för alla!
Vi välkomnar dig som söker aktivitet, livsnjutning, personlig utveckling och/eller egen hästkänsla med vägledning.
Här har du en fridfull plats hos oss i naturskön miljö där välbefinnande och ridlycka står i centrum.
RidLycka för både ryttare och häst!

.

En mittpunkt där Häst och Ryttare finner harmoni och full uppskattning av varandras sällskap

Joanna & Linus
Det är vi som välkomnar och tar emot er när ni kommer till oss på RidLycka.
Våra Hästar
Hitta din favorit bland våra hästar och önska gärna den inför din ridning hos oss
Ryttare hos RidLycka
Några av våra medryttare kan ni komma att träffa i samband med ert besök hos oss.
Föregående bild
Nästa bild

Vi välkomnar dig till att rida och umgås med oss och våra underbara hästar!

Oavsett om du är orutinerad eller erfaren ryttaren och vill ha en lugn och trygg, eller mer energisk och pigg häst så har vi hästen som passar för just dig! – Kom till oss och rid med på ett traditionellt ridsätt och välj själv hur du vill att upplevelsen på hästryggen skall vara!

RidLyckas Hästar och Medryttare 

Hästarna vi har är väldigt olika individer –  så som ni som besöker oss också är och vi vill matcha dig med den häst som passar dig och dina önskemål bäst. 

kolla gärna in våra hästar och hitta din favorit!

Medryttarna på RidLycka kan du komma att träffa under din vistelse hos oss, 

de presenterar sig gärna själva.

Vi på RidLycka

Joanna

Verksamhetens grundare & ansvarig verksamhetsledare.
“Jag vill nå ut och hjälpa häst och ryttare så att de tillsammans får ut det bästa av varandra och varje gång kan känna sig nöjda med vad de uppnått. – RidLycka för både Häst och Ryttare”


Hej!
Mitt namn är Joanna, jag är 33 år och har arbetat på med hästar i hela mitt liv. Jag har alltid haft häst, har gått på ridgymnasiet Plönninge, utbildat mig till unghästutbildare och ridlärare, vidareutbildat mig inom häst samt är verksamhetsledare och jobbar nu med min egen verksamhet, RidLycka. Min dröm är att kunna förmedla den lyckokänsla jag själv känner för hästar och ridning till just dig, oavsett du vill ha hjälp med din häst, vill hitta ett hem till en häst eller vill ha häst tid själv, tillsammans med oss eller med dina vänner. Jag hoppas att vi ses – Det vore väldigt trevligt! Hjärtligt välkomna!

Linus

Verksamhetens projektledare
Linus heter jag, är 32 år. Hej och välkomna till oss.
Innan jag träffade Joanna så var jag LIVRÄDD för hästar men nu, några år senare så har jag ett (påtvingat) hästintresse! Så, Ni grabbar eller fruntimmer som är osäkra – så illa är det inte. Er hästintresserade respektive blir lycklig och ni får (om inget annat) en stunds sinnesro. Jag önskar er en trevlig ridtur. Välkomna!

RIDLYCKAS BILDGALLERI

KUNDRECENSIONER

Lämna gärna en kommentar eller ett meddelande och betyg

Betyg
5/5

*Inlägg från kunder

Stobi Stobi Schrabbel•för 3 månader sedan
Med våra tre barn kunde vi uppleva ett fantastiskt ridäventyr även om vi nästan inte hade någon riderfarenhet och kände oss riktigt bra och personligen omhändertagna av Joanna och de andra. Vi hade mycket kontakt med hästarna, från apportering till sadling till ridning. Det fanns också tillräckligt med tid för att hålla kattungar och valpar och se andra djur. Det var verkligen värt pengarna och vi skulle definitivt komma tillbaka.
 
Agnes Agnes Fridell •för 3 månader sedan
Jag har varit medryttare i några månader nu. Tycker det är ett jättetrevligt stall där man lär sig mycket av att vara medryttare. Lektioner och event har varit roligt och flytit på smidigt och min upplevelse är att det anpassas för att funka för ryttare på olika nivåer så att alla får ut något av ridturen. Jag tycker även att hästarnas mående är i fokus och att ridning och hantering sker på ett etiskt sätt att träna hästen. Är jätteglad att jag hittade Ridlycka.
 
Sofie Sofie Björner •juni 2023
Hade en jättefin ridtur på RidLycka tillsammans med 11-åriga dottern och proffsiga turledare. Underbara hästar, sagolik natur och väldigt trevligt bemötande från all personal. Kan verkligen rekommendera detta ställe!
 
Andrea Andrea A• September 2022
Ett riktigt hästparadis med det där lilla extra som drivs av proffsiga Joanna och Linus. Hit återkommer vi så ofta det bara går! Rekommenderas varmt till alla hästälskare!
loveadventures – loveadventures • Augusti 2022
A paradise for horse and animal lovers! Thanks to the good tips from Joanna I could learn a lot in the riding lessons. Also the ride outside was wonderful. The horses are lovely and all the other animals too. The overall experience was just perfect. Linus and Joanna are great, so passionate, so hospitable and helpful! Thank you so much for the best days in Sweden!!!
Emma Ekman – Emma Ekman  • Juli 2022
Så nöjda med dagens utflykt för hela familjen i åldrarna 2.5 till 62 år, vana och ovana!
Mathilda  Mathilda Bengtsson • Maj 2021
Hade turridning på Ridlycka som första aktivitet när vi anordnade möhippa. Hela konceptet var toppen, ridningen anpassades efter den med lägst erfarenhet i gruppen och även de som ridit tidigare fick möjlighet att rida en alternativ väg för att få galoppera. Servicen var grym och ja hela upplägget var hur bra som helst! Superfina omgivningar att rida på och hästarna var toppen. Väldigt uppskattat att få vara med från att ta in hästarna från hagen, borsta och sadla till att sedan rida, det gör hela upplevelsen med ridningen komplett. Rekommenderas starkt, hade verkligen kunnat åka tillbaka många gånger till!
Robert Hedelin – Robert Hedelin • April 2021
Jag bokade en strandritt för att fria till min sambo. De var så otroligt hjälpsamma för att göra vår dag fantastisk. Bemötandet från samtliga var jättebra och hästarna var otroligt snälla och medgörliga. Kommer helt klart göra fler besök och kan varmt rekommendera detta!
Jonas- Jonas Nordqvist• augusti 2021
Mycket bra ridställe! En av de bästa turritterna vi gjort! Hästar, ridvägar och Joanna och servicen vid badet var toppen! Badet var härligt!
Lina • juli 2021
En helt fantastisk upplevelse att göra med familjen och speciellt här på Ridlyckan. Vi möttes av så lugna och kunniga ägare. Hela familjen som inte hade ridvana kände sig säkra. Vi är extra glada att vi valde just detta ställe. Tusen Tack
Ulla • 2 oktober 2020
Hästar. Dessa fantastiska djur, som ger så mycket och kräver så lite tillbaka. Dessa fyrbenta vänner, som ger ro i själen, träningsverk, mysiga pussar, tjuvnyp, värme, oändliga mängder päls på kläderna och kärlek när man behöver. Jag mår så bra av dessa stunder i skogen, kan andas och koppla bort den i bland påfrestande vardagen. Tack Joanna och RidLycka för att jag får vara en del av dessa härliga individers liv! <3
Linn • 18 Augusti 2020
En helg man kommer leva länge på, hästar, camping och underbara människor <3 Skrattat så jag fått ont i magen, ont i hela kroppen efter 12 timmar i sadeln, badat, sovit i hästhagar, Loppan & Lusen är det nya radarparet och guld & gröna skogar har spelats på högsta volym # RIDLYCKA
Evelina • 11 oktober 2019
Helt fantastiskt ställe!
Joanna är pedagogisk och lugn i alla situationer. Är jätte glad att jag hittade detta stället. Ser fram emot allt jag kommer få vara med om framöver.
Emmy • 27 september 2019
Tack för en underbar dag det har varit super roligt och du och dina hästar e så mysiga
Madeleine Magnusson • 13 augusti 2019
Jag och Emmy var på Ridlyckan idag och red ut, wow vilket fantastiskt ställe, helt underbart. Kände oss så välkomna och Joanna var mycket trevlig, kunnig och pedagogisk. Vi red en magisk runda i skogen med mycket fina och trygga hästar. Kan varmt rekommendera ridlycka med det mycket passande namn. Vi kände oss så lyckliga.
Lotta Boman • 22 juli 2018
Tredje sommaren jag och mina döttrar besöker Ridlyckan. Vilket smultronställe!! Härliga och roliga hästar (Pinglan favorit), proffsigt och välskött stall. Joanna superduktig och alltid splitvision på samtliga deltagare. Passar nybörjaren såväl som den erfarna ryttaren som gillar hästar med fart. Stort tack för att Ridlyckan finns! Lotta, Hilda och Majken
Johanna Vingren Lumpus • 30 juni 2018
Underbar turridning med mysiga hästar och skön natur! Jag kommer gärna tillbaka!
Rebecca Pihl • 21 mars 2018
Jättemysigt stall och goa människor! Började rida där för en månad sedan och det är verkligen så roligt. Man får rida mycket ute i skogen om man vill, vilket jag tycker är jättehärligt. Passar bra för mig att man kan rida på olika tider och inte bara en viss tid varje vecka. Man längtar verkligen till nästa gång man ska rida!!
Emma Berntsson • 17 augusti 2017
När jag hittade Ridlyckas verksamhet blev jag väldigt glad. Jag vill gärna hålla igång min ridning och att rida ca 1 gång/vecka passar mig bra. Problemet är att jag ibland behöver rida oregelbundet. Därför passar konceptet med “egen” häst mig fint. Ibland rider jag på helgen och ibland på veckodagar. Ibland med annan medryttare och ibland i liten grupp. Att Joanna är en lugn och trygg person i stallet gör att jag känt mig väl omhändertagen, och blivit väl informerad om verksamheten och hästarna. Säkerhet är viktigt för mig, och det är något man håller hårt på. Att Joanna ser mig som ryttare och har en bra dialog med mig gör att jag känner mig trygg och säker när jag sätter mig på hästen. Ett toppenställe att vara på, med härliga vänner, både tvåbenta och fyrbenta.
Hanna • 15 augusti 2017
Jag har ridit som medryttare hos Joanna och ridlycka i snart tre år. Jag trivs så bra och längtar alltid att få åka ut till stallet igen. Nedstressning från vardagen med häst-terapi :-) Jag har fått utvecklas i min takt som ryttare med jättebra stöd från Joanna.
Johanna  • 21 juni 2017
En underbar upplevelse att rida här. Fin natur, fina hästar, o underbara människor som ser efter just ditt behov. Längtar dit igen
Jocke • 14 mars 2017
Så glad att jag hittade till ridlycka. Man blir välkomnad och vägledd i ridningen så mycket som behövs. Hela konceptet är personligt och utvecklande!
Katarina Fällgren • 14 maj 2016
Mysigt stall med ordning och reda, goa människor och fina hästar! Och som grädde på moset en helt otroligt fin natur att rida i! Man längtar tillbaka hit varje gång man kör hem. Bästa Ridlycka-gänget (två-som fyrbenta) är så glad att jag hittade till er!
Gabriella • 24 mars 2016
Hej! :-D Vilken underbart härlig och fin sida ni har fått!!!  Många Kramar // Gabbi