VILDMARKSRITT

Dagsutflykt – Tvådagars event till häst för dig som vill komma ut på ett riktigt Rid-äventyr!

Dagar fulla av härlig ridning ute i naturen!

I vårt Ridcampingspaket ingår all mat, all ridning och övrig aktivitet vid övernattning så har du möjlighet till att hyra camping utrustning (sovsäck & liggunderlag) där du får ett eget set av sovsäcks & liggmadrass lakan samt  kudde att ta med dig hem efter avslutat event – Campingset som är otroligt lätta att ta med sig och som du kan använda i andra övernattnings event. 

Långesjöturen - Upplevelseturen

En helt fantastisk ridtur med otroliga utsikter & underbara kilometer-långa slingor där vi släpper hästarna i svävande trav & galopp

På Långesjöturen - upplevelsetur väljer vi inte mellan - utan vi tar allt! Höjdpunkterna skritten längs sjön, "kärleksstigen" trollskogen - som båda är ritter med helt fantastiska utsikter! Samt de kilometervis långa sandade och mjuka slingorna där vi låter vi hästarna galoppera både under snabbare och samlade förhållanden - en helhetsupplevelse som förgyller dagen - oavsett vilken årstid!
Barn under 15 år tillåts ej att medverka på denna tur.

Aktivitetstid 3,5h varav ca 2-2,5h ridning á 1150 kr/pers

Vildmarksritten

-skogsbad med häst-

RidLyckas vildmarksritt. Det lilla ridäventyret. En ridtur i ett med naturen med lunchstopp och kurs i hur man lagar mat över stormkök

Vi packar sadolväskerna med förnödigheter att klara oss över dagen och rider sedan ut på en lugnare ridtur med skogen som centrum för ridupplevelsen. Till lunch stannar vi och slår upp ett mindre läger där vi lär oss hur man tillagar mat över stomkök. För upplevelsens skull pratar vi generella överlevnads tekniker i vildmarken och hur man kan ta tillvara på naturens egna skafferi.

Ativitetstid 5h varav ca 4h ridning ink utbildning,Lunchstopp, (lunch & dryck ingår) á 1450 kr/pers

RidOrientering

En ridrutt likt orientering där vi lotsar er fram till trevliga platser!

Packa sadelväskorna med en gó lunch samt fika, sitt upp på en häst du lärt känna hos oss och beger er sedan ut självständigt till skogs för ett ridäventyr över dagen. AKTIVITETSTIDEN är mellan ca kl 09.00 - 17.00 varav 1-2h lunch & fika med möjlighet till bad (ni väljer själva hur länge ni pausar). OBS!, att i detta rtidevent är det svårt att beräkna ridtiden då detta är beroende på väder samt ridhastighet och om något skulle ske, uppskattningsvis rider ni ca 4-5h fördelat på för och eftermiddagsritt där ni pausar för lunch vid trevliga sjö och där hästarna har möjlighet att dricka och svalka sig. Ridrutten är planerad för hela eventet och ni rider efter kartor med ungefärliga tidsangivelser, utmarkerade rastplatser & sevärdigheter samt förslag på ridhastighet för olika sträckor. Lunchen bereds av oss, som ni tar med er i sadelväskor, tex. material & proviant för korvgrillning alt. baguett. Nått extra gott skickas oxå med.

Detta ridevent kräver rutinerade ryttare samt ryttare över 18 år

OBS - Ritten rids utan ridledare!

Ridorientering  Aktivitetstid 8h  med ca 5h ritt fördelat innan samt efter lunchpaus. Ink, Ridaktivitet, kartor och mat (lunch & 2x fika inkluderas) á 2250 kr/pers

För att få boka in eventet behöver gruppen ha ridit på RidLycka vid något/några tillfällen tidigare, vilket går att boka in i samband med ridorienterings förfrågan!

Wildlife Camp

2 dagars event där du och din ridgrupp rider ut själva på äventyr med hjälp av endast det material som är medpackat till häst

Packa sadelväskorna fulla av nödvändigheter, sitt upp på en häst du lärt känna hos oss och beger er sedan ut självständigt till skogs för ett riktigt ridäventyr! RIDTIDEN i detta event är svår att beräkna då detta är beroende på väder samt ridhastighet och om något skulle ske, uppskattningsvis rider ni ca 5-7h per dag fördelat på för och eftermiddagsritt där ni pausar för lunch och fika vid trevliga sjöar och där hästarna har möjlighet att dricka och svalka sig. Ridrutten är planerad för både dit och hemväg och ni rider efter kartor med ungefärliga tidsangivelser, utmarkerade rastplatser & sevärdigheter samt förslag på ridhastighet för olika sträckor.

Vid någon eller några rastplatser möter RidLyckas personal upp er för att säkerställa att ni samt hästarna har det bra och att allt är som det ska. Övernattningen är i tält med mysigt koncept då ni campar tillsammans med hästarna i hagen. Matlagning sker på stormkök och badmöjlighet finnes. Allt arbete under eventet står äventyrarna själva för*

Detta ridevent kräver rutinerade ryttare samt vana campare! *

OBS - Ritten rids utan ridledare!

Detta evengemang är endast för vuxna personer över 18 år. Inför eventet skickas utförliga uppgifter på planerat evengemang ut, information om upplägg,  packlistor samt “bra att veta” för att ni skall kunna vara så förberedda som möjligt till detta underbara natur och häst evengemang. 

För att möjliggöra detta event krävs minst 4 deltagare

Två dagars RidCamping med start kl 9.00 dag 1 och avslut (senast) kl 17.00 dag 2,  á 2 950 kr/pers i priset ingår all proviant, ridning samt aktivitet & övernattning i tält.

Matmål; Dag 1, fika x2, lunch, kvällsmat & gott till kvällen. Dag 2, Frukost, fika x2, lunch. 

Hyra av sovsäck & liggunderlag – där du får ett eget set av sovsäcks & liggmadrass lakan samt kudde att ta med dig hem efter avslutat event á 950 kr

För att få boka in eventet behöver gruppen ha ridit på RidLycka vid något/några tillfällen tidigare, vilket går att boka in i samband med Wildlife Camp förfrågan!

Två dagars RidCamping

En upplevelse utöver det vanliga

Ridning på ett lugnt & ledigt sätt under flera timmar per dag varpå vi mot kvällningen slår läger för att grilla & tälta i mysig hage med hästar

Och inte nog med, vi vaknar upp på morgonen till naturens stillhet och ljudet av lugnt betande hästar, dricker rykande hett kaffe från stormköket och äter en god och stabil frukost innan vi skall påbörja vårt fortsatta ridäventyr. RIDTIDEN är svårt att beräkna då detta är beroende på väder samt rid hastighet och om något skulle ske, uppskattningsvis rider vi ca 5-7h per dag fördelat på för och eftermiddagsritt där vi pausar för lunch och fika vid mysiga sjöar där hästarna har möjlighet att dricka och svalka sig.

* OBS - Detta ridevent kräver vana ryttare samt vana campare! *

Detta evengemang är endast för vuxna personer över 18 år. Inför eventet skickas utförliga uppgifter på planerat evengemang ut, information om upplägg,  packlistor samt “bra att veta” för att ni skall kunna vara så förberedda som möjligt till detta underbara natur och häst evengemanng.

För att möjliggöra detta event krävs minst 4 deltagare

Två dagars RidCamping med start kl 9.00 dag 1 och avslut (senast) kl 17.00 dag 2,  á 3 450 kr/pers i priset ingår all proviant, ridning samt aktivitet & övernattning i tält.

Matmål; Dag 1, fika x2, lunch, kvällsmat & gott till kvällen. Dag 2, Frukost, fika x2, lunch. 

Hyra av sovsäck & liggunderlag – där du får ett eget set av sovsäcks & liggmadrass lakan samt kudde att ta med dig hem efter avslutat event á 950 kr

med ridledare och service för ett bekvämare ridevent