EGEN HÄSTKÄNSLA MED VÄGLEDNING

känner du att ridskolan inte riktigt är “rätt” för dig? Drömmer du om att ha egen häst? eller skulle du vilja vara medryttare, men är osäker på om du har tillräcklig hästkunskap och riderfarenhet för detta?

– Då kan vi på RidLycka hjälpa dig till att få det du behöver!

Vårt koncept “Egen hästkänsla med vägledning” är ett steg mellan ridskola och egen häst där vi hjälper dig med moment du känner dig osäker på, allt ifrån stall, häst, skötsel till ridning men lämnar även stort utrymme för självständighet. Du väljer på egen hand när och hur ofta du vill rida och reglerar detta månadsvis. Vi hjälper dig med att sätta upp rimliga mål utefter din egen nivå och du rider den häst/eller de hästar som matchar dig och dina önskemål bäst. Du har stor egen påverkan över hur du lägger upp arbetet med “din häst” och kan blanda som oftast fritt mellan tex. skogsridning, pass på banan inom dressyr, hoppning, markarbete eller balansritt, teoritillfälle sker i stallet med praktiska övningar på häst, viss ledning av rid arbete för att nå nödvändiga mål hjälper vi dig med att planera in och ridlektioner varvas med mer självständig ridning. Ridningen på banan sker antingen självständigt eller i grupp med andra ryttare och i skog rider vi alltid ut ett gäng medryttare tillsammans, ridning och hantering av “din häst” har vi som mål att du skall kunna lösa självständigt och som småningom  om, men på vägen dit har du hjälp av oss, en ridlärare eller ridLedare på RidLycka. Du har även möjlighet till att vara med på aktiviteter som RidLycka anordnar så som tex, ridutflyckter, strandritter, uppvisningar och tävlingar, såvida du nått erfarenhetskravet för eventet. Stalljobb & övrig hästskötsel är inte obligatoriskt (utöver skötsel innan/efter ridning och städning efter). Vid tillfälle erbjuds stalljobb mot gratis ridning och detta är frivilligt för dig att ställa upp på.

När du uppnått tillräckliga kunskaper för att kunna hantera och rida “din häst” självständigt så är du varmt välkommen att fortsätta med din ridning hos oss på RidLycka, i dem mer förmånliga och självständiga Medryttarpaketen. Läs mer om detta under “Medryttare”

HÄSTEN  

Du väljer själv vilken häst som känns bäst för dig. Kom gärna med bra information om dig och hur du vill att din häst skall vara så att vi kan matcha dig och din häst så gott vi kan. Skulle det inte känns helt “rätt” med hästen du rider under Provritten så kan du givetvis få testa en annan häst vid nästa ridtillfälle. Du väljer också om du enbart vill hantera och rida en häst eller flera och vi rekommenderar våra ryttare att iaf ha två hästar man trivs med, för flexibilitet eller oförutsedd händelse.  

Provritt - Enstaka Lektionstillfälle

Kom på en Provritt/lektionstillfälle hos oss innan du bestämmer dig!

Du välkomnas av oss, Joanna och/eller Linus samt ev. någon av våra underbara medryttare. Hela besöket håller vi till ett lugnt och behagligt tempo där vi har gott om tid för runt visning, gå igenom upplägg, rutiner och säkerhetstänk samt ta in och sköta om hästarna innan vi beger oss ut på en härlig skogsritt alt. rider ett pass på banan. Provritten är för båda parters skull där tanken är att vi ska hinna lära känna varandra något och att du ska få en så god bild som möjligt över hur vi vill att känslan och tänket på RidLycka skall vara. Vi önskar såklart att du skall känna dig "hemma" hos oss och hoppas på att ditt och vårt hästtänk kan vara likasinnat och hjälper dig gärna med ev. osäkerhet kring stall/hästhantering och/eller ridning. - Varmt Välkomna! =)

Aktivitetstid 2h varav ca 45-60 min ridning á 650kr/person

Ridledningspaketet Månadsabonnemang

Med 4 ridningar/månad där du både får hjälp och stöd i din ridning men också möjlighet till att prova på att rida och hantera "din häst" själv

I vårt vägledningspaket där syftet är att göra dig till en mer självständig ryttare så har du, 1x ridlektion på bana där du väljer själv hoppning/dressyr eller markarbete/balansridning. 1x skogsritt (1h tur) där RidLedare rider med och visar dig skogsturerna samt vägleder/utbildar dig i din ridning. 1x ritt med vägledning där du väljer om du vill rida på banan eller i skogen och 1x självständig ridning där du rider med andra medryttare. En ridutbildning hos oss som ett steg mellan ridskola och egen häst!

För att kunna nyttja Ridvägledningspaketet så behöver du som ryttare ha uppnått en viss mognadhetsgrad i hästhantering samt riderfarenhet. Du behöver kunna rida skapligt i alla gångarter samt vara bekväm med att göra i ordning din häst själv. Barn under 15 år tillåts ej att vara medryttare och får ej medverka på detta ridpaket utan målsmans närvarande. 

Ridningarna går att välja alla dagar i veckan, tider mellan 9.00-21.00 och förlagt på en eller flera dagar i veckan. 

Ridvägledningspaketet – 1x ridlektion, 1x skogsritt med vägledning, 1x ritt med vägledning bana, 1x självständig ridning. 

Totalt 4 ridningar ca 60 min ritter (förslagsvis 1dag/vecka) á  1908kr

Ridledningspaketet- Utbildning - Terminsabonnemang

8 st blandade ridningar samt lektioner för en utbildning som syftar till att du skall bli en självständig ryttare och rida & hantera "egen häst"

I vårt vägledningspaket terminsabonnemang vill vi förbereda dig och ge dig de kunskaper som krävs för att kunna vara medryttare eller äga egen häst. I detta peket så har du totalt: 6x ridlektioner på bana där du väljer själv hoppning/dressyr eller markarbete/balansridning. 3x skogsritt (1h tur) där RidLedare rider med och visar dig skogsturerna samt vägleder/utbildar dig i din ridning. 1x valfri vägledningsritt bana/skog, 1x självständig ritt som du rider ihop med våra medryttare och 1x delat pass med teori/markarbete. En ridutbildning hos oss som ett steg mellan ridskola och egen häst!

För att kunna nyttja Ridvägledningspaketet så behöver du som ryttare ha uppnått en viss mognadhetsgrad i hästhantering samt riderfarenhet. Du behöver kunna rida skapligt i alla gångarter samt vara bekväm med att göra i ordning din häst själv. Barn under 15 år tillåts ej att vara medryttare och får ej medverka på detta ridpaket utan målsmans närvarande. 

Ridningarna går att välja alla dagar i veckan, tider mellan 9.00-21.00 och förlagt på en eller flera dagar i veckan. 

1x ridlektioner, 3x ritt med vägledning skog/bana, 4x självständiga ridtillfällen, Totalt 8 lektionstillfällen á 3180kr 

Info om Ridundervisning
Kom i god tid innan din ridundervisning börjar! Tiden för avsatt start är den tid du behöver vara i stallet SENAST (vilket är minst 30 min innan ridlektionen påbörjas)-  Vid avtalad tid hämtas hästarna gemensamt in från hagen och görs iordning av vardera ryttare-elev inför lektionen. Meddela vid sen ankomst, så att hästen kan tas in av annan person. Vid senare ankomst än 15 min från avtalad tid har ryttaren förbrukat sitt undervisningstillfälle. Är du sjuk, eller fått förhinder, meddela oss detta innan 48h före ditt ridtillfälle för att ha möjlighet till att rida igen, OBS – RidLycka bistår endast med 1 reservtillfälle. Missar du fler ridtillfällen räknas dessa som förbrukade. inställd rid undervisningstillfälle av RidLycka erbjuds nytt tillfälle.  OBS – Tänk på att all ridning sker utomhus och att du har kläder efter väder – då väder inte normalt sett är något vi ställer in ridningen för. 

För mer information om våra villkor se här. 

Ridundervisningen startar samt avslutas vid den tid som avtalats. Är du som ryttare i behov av ridledare behöver du ha anhörig med dig som kan leda hästen.

För att bekräfta din plats behöver betalningen vara fullgjord. Efter att betalningen gjorts har du inte längre någon ånger om köp och får inte tillbaka avgiften om du skulle välja att inte delta i RidLyckas ridundervisning, ej heller om du väljer att avbryta ridundervisning under terminens gång.

Undervisningsteman:

Dressyr-Samarbetet mellan häst & ryttare. Här lär du dig allt från korrekt sits, att styra hästen med enkla hjälper till att rida mer avancerade ridvägar och rörelser.

Hoppning – På dessa lektioner jobbar vi med såväl teknik från bommar på marken till hinder och fulla hinderbanor på både låg och högre höjd.

Balansritt – Här tränar vi på sitsen och balansen både med och utan sadel i olika gångarter för att kunna bli stabila och säkra på hästryggen.

Natural horsemanship – Här lär vi oss att finna medel mellan häst och ryttare där båda individer “hörs” med så små hjälper som möjligt.

Ritt med vägledning – På dessa ridtillfällen rider vi antingen på bana eller i skog där du får med hjälp av vägledning, testa på en mer självständig ridning.  

Skogsritt – Där vi rider ut i skogen för att lära känna hästen i en naturligmiljö. Under denna ridtur så rider RidLedare med och vägleder dig i din ridning. 

Markarbete – Här lär vi oss att lära känna hästen från marken, hur vi kan lyssna samt tala till hästen med hjälp av våra kroppsspråk.  

Teori –Där eleverna kan önska om vad man är intresserad av att fördjupa sig i, tex. hästens anatomi, foder, hantering, olika typer av utrustning m.m.

Info om Egen hästkänsla med vägledning
I våra vägledningspaket ingår vägledning i hästhanteringen (både i hagen & i stallet) samt i din ridning (oavsett du rider på banan eller i skogen) och detta får du så länge behovet av hjälpen finns och tills du klarar dig på egen hand – vilket är vårt slutgiltiga mål! Vi går igenom vad man behöver tänka på i olika situationer, hästteori varvas med praktiska övningar där du med vår ledning självständigt får lösa uppkomna “problem”. Vi ger dig utbildning, hjälp, stöd, råd och tips där målet är att du på sikt skall få den kunskapen som krävs för att du skall kunna lösa hantering och ridning av “din häst” på egen hand.

OBS: Ridvägledning är ej en Ridlektion, skillnaden på dem båda är att under Ridvägledningen är tanken att du skall lösa så mycket som möjligt självständigt och kan vid vissa tillfällen få rida självständigt. Här rider du på den nivå du befinner dig och känner dig trygg i och detta sker i ditt eget tempo, varpå en ridlektion är mer traditionellt, där vi går igenom sådant du kanske inte kunde sedan tidigare och en mer pushning för vidareutveckling är i fokus.  

Du har även möjlighet till att vara med på andra aktiviteter som vi anordnar tex, Strandritter, Heldagsevent, RidCampingar, Tävlingar, Uppvisningar/ Shower m.m!

Vid tillfälle erbjuds stalljobb mot gratis ridning och detta är frivilligt för våra ryttare att ställa upp på.

Tips för dig som planerar att rida självständigt; Ladda ner 112-appen! SOS Alarm,

Din position skickas till SOS Alarm vid inringning till dem vilket gör det lättare för tex. ambulans att ta sig ut till dig vid olycka.