UPPLEVELSEPAKET

Upplevelsepaket för en eller flerdagarsevent med oss på RidLycka & våra sammarbetspartners

Kombinera ridningen hos oss på ett sätt som passar dig och ditt sällskap bäst! 

Nedan följer våra ridpaket som utförs med oss tillsammans med våra samarbetspartners. Välj och vraka på spännande, roliga, mysiga och/eller mer eller mindre fysiskt utmanande aktiviteter eller så kan du och din grupp skicka in förfrågan om ett alldelse eget upplägg där vi säkerligen kan möta era önskemål och stå för en helt otrolig upplevelse för er. 

Varmt Välkomna önskar vi på RidLycka

Och gänget ifrån; Destination Halmstad, Tallhöjden, PaulssonPaleo, Breared Brewery, Vinnalt WildCamp, Mountain Biking in Halmstad, Flyta.nu och Ulvereds Hjorthägn

RyttarRace - Ryttare VS Cyklist

Tävla till häst, cykel eller genom löpning för skoj, ära och pris, till halv-lek äter vi en lättare outdoorlunch vid en vacker sjö & peppar nästa tävlingsetapp

Racet startas på RidLycka där man väljer sitt färdsätt, häst, mountinbike eller löpning. För dem med egen cykel går det bra att ta med den, för er som istället vill hyra cykel, så hyr vi cyklar av Fin Madden på mountainbikinginhalmstad, som går att inkludera i detta paket.

Ryttarna behöver göra iordning sina hästar innan ritt och detta uppskattas ta ca 30-45 min. Under denna tid etablerar sig cyklisterna & löparna inför start och påbörjar sedan racet som klockas. När ryttarna sedan är klara för start så går startskottet för dem varpå de tar sig samma väg framåt som cyklisterna och löparna, där deras ridning också klockas. I halv-lek möts vi alla vid en vackert belägen sjö där vi stannar för en lättare outdoorlunch. När vi sedan är redo igen startas en mer intensiv tävling upp där vi har kortare avstånd mellan starterna för cyklister, löpare och ryttare. Förbered er på rejäl utmaning - där alla parter har lättare och svårare etapper med allt ifrån något trafikerade asfaltsvägar till grusvägar, till tuffare offroad samt sandiga slingor - en kamp mellan deltagarna som är svår att förutspå!

RyttarRacet – till häst med aktivitet i 3-4h ink lättare outdoorlunch á 1150 kr/per (hela aktiviteten, totalt ca 4-4,5h) – för ryttare är lägsta ålder 15 år och god ridvana krävs. 

RyttarRacet – med hyra av mountinbike med aktivitet i 3-4h ink lättare outdoorlunch á  750 kr/per (hela aktiviteten, totalt ca 4-4,5h)

RyttarRacet – för löpare/medtag av egen mountinbike med aktivitet i 3-4h ink lättare outdoorlunch á 550 kr/per (hela aktiviteten, totalt ca 4-4,5h)

SECRET PLACES  

Kom ut i naturen och leta efter "skatter" i Öppinge & Simlångsdalen Äventyr till häst, skog & vatten med inkluderad outdoorlunch, fika samt grillning

En skattjakts-dag i naturens många terränger - ett event utöver det vanliga! Starta upp dagen med en mysig stund i stallet för att sedan bege er ut på en dags härligt äventyr i skattjakts-anda! Till häst tar vi oss fram i något kuperad terräng samt trevliga grusvägar med ett par stopp längs vägen för att samla på oss viktiga "ingredienser" för dagens fortsatta äventyr och mål. I ridningen har vi dessutom möjlighet att njuta av tiden till häst och er grupp väljer till vilken ridnivå ni vill anpassa ridningen, nybörjare, vanrid grupp eller rutinerad varav vi håller farten därefter.

Efter avslutat ridevent fortsätter skattjakts-äventyret där ni som grupp får en karta om fortsatt mål till vilket ni både behöver ta er med bil, genom vandring samt över vatten via kanot där flyta.nu står för kanoterna. Alla måltider över dagen inkluderas så som, lunch, fika samt grillning till kvällen och övernattning kan ske antingen genom tältning eller mer bekvämt hos någon av våra samarbetspartners på Tallhöjden eller PaulssonPaleo. OBS - att för detta event kan ombyte vara bra att ha med sig samt badkläder och handduk. För ridning bör mer åtsittande byxor användas (se RidLyckas INFO) Deltagare i alla åldrar tillåts medverka i detta event. Minst antal deltagare: 4 st, max antal deltagare: 8 st.

Secret Places med heldagsaktivitet i tot 8-10h ink pauser för mat och egentid. All mat inkluderad á 1950 kr/per 

HARMONI FÖR KROPP OCH SINNE

Njut av två dagarsevent med harmoni och välbefinnande till natur, häst och sinne i focus. Träning & avslappning, god mat, övernattning & yoga

Vi hämtar in hästarna från hagen på morgonkvisten och tar god tid på oss i stallet innan ritt för hästmys och rid förberedelser. Dagen bjuder er på 2 ridtillfällen, under det första ridpasset rider vi en timme på ridbanan där ni lär känna hästen och friskar upp ridminnet om så behövs, alt lär er grunderna i ridningen om ni är nybörjare till häst. Därefter njuter vi av en trevlig outdoorlunch ute i naturen inte allt förlångt ifrån stallet.

Under eftermiddagen tar vi oss ut på den Stora RidLycketuren med fikapaus på bekväm rastplats som är en ca 2,5h trygg ridtur ink fikapaus med varierad terräng och där vi håller bekväma hastigheter som anpassas till gruppens ridnivå. Vi håller ridavslut på RidLycka vid ca 16.30 varpå ni därefter tar er till härliga PaulssonPaleo för incheckning, uppfräschning och vila innan ni bjuds på 3 rätters middag hos Lotta på Tallhöjden. Efter en godnatts-sömn väcker vi kropp & sinne till ett behagligt yogapass i naturen (om väder tillåter) där ni får sträcka ut och räta upp efter gårdagens ridpass. Avsluta er vistelse med fantastisk frukost av god och sund kost som till stor del är egenproducerad hos PaulssonPaleo.

Harmoni för Kropp & Sinne, heldagsevent med start kl 09.00, 2 ridtillfällen, ink mat, övernattningoch yoga á 2950kr/person

RITT TILL ULVEREDS HJORTHÄGN

Rid med oss ut på en eller tvådagars event till vackra Ulvereds Hjorthägn där vi äter & dricker gott samt njuter av utsikten av vackra hjortar och natur

Vi tar oss ut på långtur tillsammans genom Hallands härliga ridleder. Ridturen erbjuder mycket vacker natur i varierande terräng, där vi rider genom allt i ifrån lummiga skogsstigar, på trevliga trav och galoppsträckor i skog och på grusväg samt otroliga vackra öppna fält. Målet vi har för dagen är luch på Ulvered Hjorthägn där vi serveras viltburgare av hjort eller vildsvin och dricker gott innan vi åter fortsätter vår ridfärd.

Är ni intresserade av ett tvådagarsevent så stannar vi över natten hos Ulveredshjorthägn där ni efter lunch har egentid att gå runt och strossa i naturen och i hägnen på Ulvered. Fräscha upp er inför den utsökta tvårättersmiddagen - En presentation av Ulvered på tallrik där ni till förrätt serveras några av gårdens delikatesser av hjort & annat vilt med tillbehör på planka. Och till varmrätt serveras Ulvereds hjortstek med tillbehör och smaker efter säsong. Besök även andra områden på på gården så som Ulvereds gårdsbutik eller pub. Vila ut med en godnatts-sömn och starta sedan upp dagen med en ordentlig frukost för att sedan komma upp på hästryggen igen och rid sista delen av vårt rid-äventyr!

Barn under 15 år tillåts ej att medverka på denna tur och de ryttare som bokar in sig på denna tur behöver ha god ridvana samt kondition.

Långtursritt till Ulvereds hjorthägn ca 6-8h ridning ink paus & lunch på Ulvered ingår, á 2 450 kr/pers (hela aktiviteten, totalt ca 7-7,5h)

Tvådagarsevent till Ulvereds hjorthägn ca 6-8h ridning uppdelat på två dagar ink all mat samt boende á 3 650 kr/pers 

RIDNING, RO OCH ROMANTIK

Bjud din käresta på en mysig ritt, utsökt 3-rätters middag & övernattning med skumpa och rosor på rummet - upplevelser & egentid för härligt koncept

Överraska din älskling med ridning, ro och romantik i ett trevligt övernattningspaket i underbara Halmstad. Välkomnas av RidLycka till en mysig ridtur på tumanhand (där endast par medverkar samt ridledare) och där service och romantik står i centrum. Alkoholfri välkomstdrink med ett litet överraskningspaket ges vid ankomst till paret och ett foto av er, om så önskas står RidLycka till tjänst med, med eller utan hästar i bild.

Håll eventet hemligt fram tills ni är på plats eller förbered hen på vad som komma skall. Klä er i bekväma kläder för ridningen (1,5h ridtur varav tot. 2-3h aktivitet, där hästarna redan är iordning för ridning) samt ha bekväma kläder för efterföljande lunchaktivitet som ni själva tar er ut till. Lunchkorg & platsrekommendation ges vid avfärd från RidLycka. Inför kvällen checkar ni in på vackra Tallhöjden där ni överraskas av rosor på rummet,gelehjärtan & god skumpa att skåla med. Klä sedan upp er för den utsökta trerätters middagen och efter en godnatts sömn vaknar ni upp till en underbar frukost buffé varpå ni under dag två kan välja att vara nöjda med er romantiska vistelse eller välja fritt på flera andra aktiviteter.

Ridning, Ro och Romantik, Heldagsevent med start kl 10.00. 1,5h tumanhandsridning, lunch, 3rätters,rosor, skumpa, övernattning och frukost á  2450kr/pers

RIDNING, TÄVLING, KÄK OCH ÖLPROVNING

Ridning likt ett tuffare träningspass i något utmanande terräng för team som vill få puls för att sedan njuta av byggdens öl, tre rätters & övernattning

Utmana dig själv och ditt sällskap på ett upptaggande äventyr till häst som avslutas med tävling, ölprovning, tre rätters middag och övernattning på vackra Tallhöjden följt av underbart god frukost och ev. bakfylla samt härlig träningsverk i framförallt lår, rygg, rumpa och sits Detta eventet är alltså inget för veklingar och endast riktiga kämpar antar sig utmaningen!

För att jämna ut oddsen lite börjar vi dagen med ett lektionspass på ridbanan för ryttare som behöver sätta sig in i ridningen och kanske behöver gå igenom grund förutsättningar för start, broms och styrning av häst. Därefter kör vi på direkt efter avslutad ridlektion med ett balans och terrängspass i skogen med något äventyrligare terräng där vi dessutom når ut till trevliga grusvägar där vi kan testa på att hålla lite högre fart så som trav och kanske galopp. Vi håller paus mitt på dagen för en behövlig lunch där vi grillar ute i naturen inte alltförlångt bort ifrån stallet. Under eftermiddagen briljerar vi med våra uppdaterade eller rentutav nyfunna ridfärdigheter under en Gymkhana-kamp (7-kamp till häst) där lagen tävlar om ett litet, men ack så viktigt pris samt ära - för antagligen all framtid.

Efter avslutad aktivitet på RidLycka beger ni er mot det närliggande hotellet med det natursköna läget, vackra Tallhöjden, där ni checkar in, har möjlighet att fräscha upp er samt avnjuter ölprovning från BREARED BREWERY och utsökt trerätters middag där alla får möjligheten att känna sig som vinnare. Sov ut i bekväma rum och vakna till fantastisk frukost.  

RIDNING, TÄVLING, KÄK OCH ÖLPROVNING

Heldagsevent med start kl 10.00, ridlektion, balans/terrrängritt samt gymkhana, ink lunch, fika, 3-rätters, ölprovning, övernattning och frukost á 3 250kr/pers

RIDNING OCH ÄVENTYR

Rid med ut på långtur till WildCamp i Vinnalt för flertimmarsritt under 2 dagar, god mat & grill i grillkåtan, flera aktiviteter, övernattning & frukost!

Starta äventyret hos oss på RidLycka där vi förbereder oss och hästarna på en flertimmarsritt mot Vinnalts WildCamp. Vi rider till och från RidLycka/Vinnalt under två dagar på vardera ca 4-5h ritt där vi håller både lunch samt fikapaus ute i den underbara naturen där hästarna har chans till vila, dricka samt svalka sig i en trevlig badsjö. OBS- för att kunna delta i rid aktiviteten krävs att du är över 15 år samt har god ridvana.

I vinnalt låter vi hästarna vila, strosa och övernatta i mysig hage då vi ägnar oss åt andra aktiviteter samt själv även övernattar på Vinnalt. Välj på olika två timmars aktivitet under eftermiddagen så som fiske, femkamp, teambuildningsaktiviteter, robinssonbana, skogsbad eller lerduveskytte. Kaffe och tilltugg serveras efter avslutad aktivitet och därefter kan ni se fram emot kvällens goda middag i grillkåtan. Övernattnig sker i 4-bäddstuga där sängkläder inkluderas och till frukost erbjuds en välfylld frukostkorg att gotta sig i. Vi fortsätter sedan dag två med avslutande ridäventyr där vi håller något högre fart samt lunchar och fikar med hästarna på mysiga rastplatser.

Ridning & Äventyr med RidLycka & Vinnalt – tvådagsevent med start kl 8.00 dag 1 och avslut ca 18.00 dag 2, ink all mat, aktivitet samt övernattning á 5 450kr/pers

Inför Ert besök hos oss

Vänligen, läs vår säkerhetsinformation & allmänna villkor så att du kan vara väl förberedd inför ditt besök!

Du bokar din upplevelse via kontakt och betalar i förskott för bekräftning & hållning av bokad tid. 

Ert besök hos oss

Du och ditt sällskap välkomnas av den/de RidLedare som kommer att hålla i er ridupplevelse. Vi ses på RidLyckas gårdsparkering på avtalad starttid (har ni tid kl 10.00 så är det kl 10.00 vi ses). 

Ert besök hos oss inleds med att vi går igenom upplägget vi har på RidLycka, rutiner, säkerhetstänk och hur vi sköter om och rider hästarna. Vi tvättar & spritar händerna & provar ut säkerhetsutrustning, som ni får låna av oss kostnadsfritt om ni inte har egen utrustning (så som hjälm och väst) därefter tilldelas du den häst som vi tror kommer passa dig och dina önskemål bäst. Du som deltagare och kund har under eventet en totaltid för ert besök hos oss på RidLycka, som är fördelat till ridning, inledning/info/avslut & hästhantering. Tidsfördelningen kring de olika delarna kan variera något för olika grupper då detta är beroende på gruppens kunskapsnivå & intresse samt hastighet & tempo. Ett över/underslag för den inplanerade totaltiden kan således infalla samt även detta variera något ifrån grupper och bokningstillfällen. 

Tiden för info & uppstart, hästhantering och avslut fördelas innan samt efter ridningen. Innan ritten har då turridningsryttaren möjlighet att bekanta sig med hästen och förbereda den och sig själv inför ridning. Om kunskapen inte redan finns så ges möjlighet till, att lära dig om hur man tex. hämtar/lämnar hästarna i hagen, borstar samt sadlar & tränsar på/av. RidLedare är då med och hjälper samt vägleder dig i alla moment. Önskar/kan således deltagaren ej delta i hästhanteringen så sköts hästen under denna tid av RidLedaren á deltagares vägnar. 

All ridning sker utomhus, därför är det viktigt att du klär dig efter väder. Uppsittning sker på ridbanan där du har möjlighet att kliva upp från stabil pall. Ritten som vi sedan tar oss ut på tillämpas till ryttarens nivå och anpassas till den ryttare som vill ha lägst tempo, därför är det viktigt att du väljer den ridgrupps-nivå samt ridupplägg som passar dig och ditt önskemål för ridtempo och hästupplevelse bäst.

 – Mysturer = Skrittrunda i skog (vid ev, intresse testar vi på trav säkert och tryggt på ridbana) – RidLedare medverkar till fots på banan, ridandes i skogen. (Hästhantering i stallet m.m får ryttaren hjälp med)

– Nybörjarritt på Ridbana = Prova på ridning, styrning & tempo, enl ridnivå och önskemål – RidLedare medverkar till fots. (Hästhantering m.m får ryttaren hjälp med)

–  Nybörjargrupp = Skogsridning, Skritt och prova på trav. Galopp sker ENDAST om trav funkar felfritt för samtliga deltagare- RidLedare medverkar ridandes. (Hästhantering m.m får ryttaren hjälp med)

– Ridgrupp för vana ryttare = Skogsridning, Skritt, trav och galopp. Med utgångspunkt enligt tryggt och behagligt tempo – RidLedare medverkar ridandes. (skall klara hästhantering någorlunda/mestadels självständigt)

– Rutinerad ridgrupp = Ridgrupp för ryttare som vill säkerställa mertalet trav & galopp i något mer fartfyllt/krävande äventyr – RidLedare medverkar ridandes. (skall klara hästhanteringen självständigt)