RIDUTBILDNING

RidLycka

Ett steg mellan ridskola och egen häst

Utvecklas som ryttare genom att medverka på ridlektioner eller lär dig bli mer självständig inom häst med målet om att bli medryttare

RIDLYCKAS RIDUTBILDNINGAR

RIDUNDERVISNING
starta upp träning som funkar i corona-tider! Utvecklas som ryttare inom hopp/dressyr eller lär dig grunderna i ridningen i nybörjargruppen…

paket från 2120 kr/månad 

RIDVÄGLEDNING
Drömmer du om att ha egen häst, eller skulle du vilja vara medryttare?, men är osäker på om du har tillräcklig hästkunskap och riderfarenhet?…

Paket från 1855 kr/månad

MEDRYTTARE
Rid när och hur ofta du vill. Välj ritt på banan eller en skogstur och sätt upp egna mål för dig och din häst med lektionsstöd ifrån 1ggr/månad. 

Paket från 1590 kr/månad

Inför ditt besök hos oss

Vänligen, läs vår säkerhetsinformation & allmänna villkor. Du bokar din upplevelse via kontakt och betalar i förskott för bekräftning & hållning av bokad tid. 

Ditt besök hos oss

Du och ditt sällskap välkomnas av den/de RidLedare som kommer att hålla i er ridupplevelse. Vi ses på RidLyckas gårdsparkering på avtalad starttid (har ni tid kl 10.00 så är det kl 10.00 vi ses). Ert besök hos oss inleds med att vi går igenom upplägget vi har på RidLycka, rutiner, säkerhetstänk och hur vi sköter om och rider hästarna. Vi provar ut säkerhetsutrustning, som ni får låna av oss kostnadsfritt om ni inte har egen utrustning (så som hjälm och väst) därefter tilldelas du den häst som vi tror kommer passa dig och dina önskemål bäst. 

Utöver ridningen får du 60-90 min extra tid som vi spenderar i stallet för hästhantering som fördelas innan samt efter ridningen. Innan ritten har möjlighet att bekanta dig med hästen och förbereda den inför ridning. Om du inte redan har kunskap om så får du möjlighet till att lära dig hur man tex. hämtar/lämnar hästarna i hagen, borstar samt sadlar & tränsar på/av. RidLedare är med och hjälper samt vägleder dig i alla moment, ink ridningen. 

All ridning sker utomhus, därför är det viktigt att du klär dig efter väder. Uppsittning sker på ridbanan där du har möjlighet att kliva upp från stabil pall. Ritten som vi sedan tar oss ut på tillämpas till ryttarens nivå och anpassas till den ryttare som vill ha lägst tempo, därför är det viktigt att du väljer den ridgrupps-nivå (nybörjargrupp/ridgrupp med vana/rutinerad ridgrupp) som passar dig och ditt önskemål för ridtempo.

Angiven rid & aktivitetstid kan variera något, då detta är beroende på gruppens kunskapsnivå samt hastighet/tempo.