RUTINERADE RYTTARE

För rutinerade ryttare som vill säkerställa att få ut mer fart och/eller äventyr under sin ridtur

Vi erbjuder mer fartfyllda/utmanande äventyr genom våra spännade galopp, terräng & hopprundor – Ridturer som är speciellt uttagna för ryttare som kan rida de flesta hästar utan begränsning i alla gångarter samt hoppning (om du/ni väljer hopptur). Tempot som vi håller under dessa turer är främst samlat, (/något samlat, trav och galopp) – och det vi vill säkerställa med dessa ritter är att vi får ut så mycket trav och galopp alt. hopp/terräng som möjligt. Är förhållandena bra samt ridgruppen överens, så kan vi låta hästarna länga sig något i galoppen och under en viss/vissa sträckor komma upp i snabbare hastighet.

Ryttare som bokar in sig i en rutinerad ridgrupp behöver ha mycket goda ridkunskaper, kunna rida flera olika typer av hästar samt kunna bemöta de krav som vi ställer för det ridevent ryttaren bokat in sig på. Bokas flera ryttare in under samma bokningstillfälle så är det viktigt att ALLA ryttare håller de krav för deltagande av ridturen som vi ställer. 

I stallet & förberdelser innan ritt förväntas ryttaren kunna hantera “sin” häst helt självständigt. (viss hjälp/kontroll av häst/utrustning går givetvis att få) 

OBS- RidLycka garanterar ej att planerad hastighet hålls då ridningen alltid anpassas till den ryttare som vill ha lägst tempo – Därför är det viktigt att du som ryttare och deltagare väljer den ridgruppsnivå samt ridupplägg som passar dig och ditt önskemål för ridtempo och hästupplevelse bäst.

 

Lilla Tempoturen

En tempotur som inte är allt för lång- Perfekt för dig som vill ut på en kvickare ridtur med mycket galopp men inte under för lång tid.

Lilla Tempoturen är en utmärkt ridtur för dig som vill ut på en snabb, men inte alltförlång ridtur. En tur med mycket fin natur, härliga ridvägar och med något utmanande terräng. Ritten startas och avslutas med mysig skritt genom lummiga skogsstigar och där emellan har vi otroligt vackra trav och galoppsträckor på mycket fina gräs & grusvägar. Lockas med på mer fart under vissa sträckor eller till våra galoppbackar och upplev den underbara känslan av att susa fram igenom skogen i härlig och snabbare galopp - en otrolig känsla!

Barn under 12 år tillåts ej att medverka på denna tur. Barn under 15 år (och som kan rida utan begränsning på stora hästar) tillåts att rida med i vuxet sällskap.

Aktivitetstid 2h varav ca 1h skogsridning á 750 kr/pers

Stora Tempoturen

En ridtur med extra allt där vi satsar på flera och längre galoppsträckor och där du får mer tid att njuta av det fartfyllda äventyret.

Stora Tempoturen där du får extra allt. Mysiga, lummiga skogsstigar, fina travbitar och flera underbara galoppsträckor och bitarna avlöser varandra om vartannat och blir ett mycket trevligt upplägg. Lockas även med på mer fart under vissa sträckor eller till våra galoppbackar och upplev den underbara känslan av att susa fram igenom skogen i härlig och snabbare galopp! Ridturen som lämnar utrymme för ett mycket härligt och fartfyllt äventyr - på ett för både häst och ryttare, trevligt sätt - en ritt för otrolig upplevelse!

Barn under 12 år tillåts ej att medverka på denna tur. Barn under 15 år (och som kan rida utan begränsning på stora hästar) tillåts att rida med i vuxet sällskap.

Aktivitetstid 2,5h varav ca 1,5h skogsridning á 850 kr/pers

Långesjöturen - Tempotur

En helt fantastisk ridtur med otroliga utsikter och underbara kilometer-långa slingor där vi släpper hästarna till "svävande" trav och galopp

RidLyckas underbara långesjötur där en av höjdpunkterna är den riktigt mysiga skritten längs antingen sjön - eller genom "kärleksstigen" trollskogen - båda ritterna med helt fantastiska utsikter! Andra höjdpunkten är de kilometervis långa sandade och mjuka slingorna där vi låter vi hästarna galoppera både under snabbare och samlade förhållanden - en dröm för dig som längtat att få fara fram genom skog och mark på det bästa sättet som finns - Vi tar oss över asfalterade vägar, grusvägar, mindre och större skogsstigar, där det stundtals är något kuperad terräng till mycket kuperad terräng. Turen inleds med ordentlig uppvärmning i skritt & trav.

Barn under 15 år tillåts ej att medverka på denna ridtur

Aktivitetstid 3h varav ca 2h skogsridning á 950 kr/pers

RidLyckas Terrängritt

20210605_170438 (2)

Ett otroligt naturäventyr till häst för den tuffare ryttaren, där vi tar oss igenom mycket blandad terräng med bitvis av pulshöjande utmaningar!

"Gå över stock och sten" har sin betydelse i att ta sig fram oberoende av markens beskaffenhet - det är just vad vi håller till äventyr för denna ritt! Från den rogivande trollskogsritten - till varierade grader av kuperad terräng - till våra absolut mest pulshöjande utmaningar - som skulle få de flesta äventyrslystna ryttarna att jubla av glädje och tillfredställning. Tempot vi hållet på denna tur är beroende av rådande förhållanden, samt gruppens färdigheter men räkna med en aning fart som i trav och galopp i terrängen (på de mest utmanande bitarna håller vi skritt) Inledningsvis värmer vi upp med ordentlig framridning i alla gångarter och emellan terrängdelarna så hålls ritten på blandade vägar samt passande tempo. En riktig upplevelse utöver det vanliga!

Barn under 15 år tillåts ej att medverka på denna ridtur

Aktivitetstid 3h varav ca 1,5- 2h ridning á 1150 kr/pers   

Ridlyckas hopptur

VideoCapture_20210606-134946

Ett måste för dig som älskar att hoppa - Terrängritten med galopp och hoppdel - hoppning över små men naggande goda naturhinder!

RidLyckas One-and-only hopptur! Vi värmer upp i alla gångarter samt börjar med en terrängdel utan hinder så att du och din häst lär känna varandra ordentligt innan vi kommer fram till hoppdelen. Hindren vi sedan tar oss över är låga, mellan 30-60 cm höga men så pass höga att våra hästar hoppar - skoj och fortfarande behagligt för både den säkra med också för den lite osäkra hoppryttaren. Vid eventuell olustkänsla inför hoppningen så går denna att välja bort (utan att resterande i gruppen påverkas). Under hemfärden släpper vi hästarna på de kilometervis långa slingorna till att galoppera både under snabbare och samlade förhållanden - en verklig dröm!

Barn under 15 år tillåts ej att medverka på denna ridtur

Aktivitetstid 3h varav ca 1,5- 2h ridning á 1150 kr/pers   

Inför Ert besök hos oss

Vänligen, läs vår säkerhetsinformation & allmänna villkor så att du kan vara väl förberedd inför ditt besök!

Du bokar din upplevelse via kontakt och betalar i förskott för bekräftning & hållning av bokad tid. 

Ert besök hos oss

Du och ditt sällskap välkomnas av den/de RidLedare som kommer att hålla i er ridupplevelse. Vi ses på RidLyckas gårdsparkering på avtalad starttid (har ni tid kl 10.00 så är det kl 10.00 vi ses). 

Ert besök hos oss inleds med att vi går igenom upplägget vi har på RidLycka, rutiner, säkerhetstänk och hur vi sköter om och rider hästarna. Vi tvättar & spritar händerna & provar ut säkerhetsutrustning, som ni får låna av oss kostnadsfritt om ni inte har egen utrustning (så som hjälm och väst) därefter tilldelas du den häst som vi tror kommer passa dig och dina önskemål bäst. Du som deltagare och kund har under eventet en totaltid för ert besök hos oss på RidLycka, som är fördelat till ridning, inledning/info/avslut & hästhantering. Tidsfördelningen kring de olika delarna kan variera något för olika grupper då detta är beroende på gruppens kunskapsnivå & intresse samt hastighet & tempo. Ett över/underslag för den inplanerade totaltiden kan således infalla samt även detta variera något ifrån grupper och bokningstillfällen. 

Tiden för info & uppstart, hästhantering och avslut fördelas innan samt efter ridningen. Innan ritten har då turridningsryttaren möjlighet att bekanta sig med hästen och förbereda den och sig själv inför ridning. Om kunskapen inte redan finns så ges möjlighet till, att lära dig om hur man tex. hämtar/lämnar hästarna i hagen, borstar samt sadlar & tränsar på/av. RidLedare är då med och hjälper samt vägleder dig i alla moment. Önskar/kan således deltagaren ej delta i hästhanteringen så sköts hästen under denna tid av RidLedaren á deltagares vägnar. 

All ridning sker utomhus, därför är det viktigt att du klär dig efter väder. Uppsittning sker på ridbanan där du har möjlighet att kliva upp från stabil pall. Ritten som vi sedan tar oss ut på tillämpas till ryttarens nivå och anpassas till den ryttare som vill ha lägst tempo, därför är det viktigt att du väljer den ridgrupps-nivå samt ridupplägg som passar dig och ditt önskemål för ridtempo och hästupplevelse bäst.

 – Mysturer = Skrittrunda i skog (vid ev, intresse testar vi på trav säkert och tryggt på ridbana) – RidLedare medverkar till fots på banan, ridandes i skogen. (Hästhantering i stallet m.m får ryttaren hjälp med)

– Nybörjarritt på Ridbana = Prova på ridning, styrning & tempo, enl ridnivå och önskemål – RidLedare medverkar till fots. (Hästhantering m.m får ryttaren hjälp med)

–  Nybörjargrupp = Skogsridning, Skritt och prova på trav. Galopp sker ENDAST om trav funkar felfritt för samtliga deltagare- RidLedare medverkar ridandes. (Hästhantering m.m får ryttaren hjälp med)

– Ridgrupp för vana ryttare = Skogsridning, Skritt, trav och galopp. Med utgångspunkt enligt tryggt och behagligt tempo – RidLedare medverkar ridandes. (skall klara hästhantering någorlunda/mestadels självständigt)

– Rutinerad ridgrupp = Ridgrupp för ryttare som vill säkerställa mertalet trav & galopp i något mer fartfyllt/krävande äventyr – RidLedare medverkar ridandes. (skall klara hästhanteringen självständigt)