RIDTURER FÖR VANA RYTTARE

För dig som kan rida/vill testa på ridning i alla gångarter.

Ridtempot håller vi till en lugnare nivå där både den erfarne ryttaren samt den oerfarne kan rida med på ett tryggt och behagligt sätt. Ryttare som rider med på dessa turer behöver dock ha en viss hästvana sedan tidigare och kunna rida och hantera hästar skapligt. I stallet förväntas ryttaren kunna orientera sig någorlunda på de flesta typer av hästar, allt från snälla som något sura individer samt kunna sadla & tränsa hästar självständigt eller med enbart viss hjälp – tex, kontroll av sadelplacering/spännen av ovant träns m.m.  

I ridningen behöver man ha erfarenheter inom alla gångarter (skritt, trav samt galopp) samt ha någorlunda god balans för ridning på flertalet/nya/ovana hästindivider.

OBS- RidLycka garanterar dock ej att planerad hastighet hålls då ridningen alltid anpassas till den ryttare som vill ha lägst tempo – Därför är det viktigt att du som ryttare och deltagare väljer den ridgruppsnivå samt ridupplägg som passar dig och ditt önskemål för ridtempo och hästupplevelse bäst.

 

RidLycketuren

En ridtur för dig som vill komma ut på ett traditionellt ridsätt, i alla gångarter och på trevliga hästar i Öppinges underbara skogar.

En tur med mycket fin natur, härliga ridvägar och med något utmanande terräng. En uppfriskande ridtur, där vi planerar att rida i alla gångarter på ett lugnt och behagligt sätt - ritten passar för både den erfrande & den oerfarne ryttaren. Ritten startas och avslutas med mysig skritt genom lummiga skogsstigar och där emellan har vi otroligt vackra trav och galoppsträckor på stabila grusvägar.

Denna ridtur är både spännande & vacker – En riktig Upplevelse!

Aktivitetstid 2h varav ca 1h ridning á 650 kr/pers

RidLycketuren mellan

Kom in i rid-gunget ordentligt på en riktigt fina turen med mer ridtid!

Vi utökar den populära RidLycketuren för er som vill ha mer ridtid. På den här turen vill vi varmt rekommendera att satsa på traven och en eller flera galopper. En längre ridtur är ett bra sätt att verkligen komma in i ridningen. För er som trivs bra med galoppen lockar vi med mer galopp de sista sträckorna, där har hästarna möjlighet till längre galopper och känslan av att susa fram igenom skogen under härlig galopp är - en riktig otrolig känsla, som du kommer leva på länge!

Aktivitetstid 2,5h varav ca 1,5h ridning á 750 kr/pers

Stora RidLycketuren

Rivstarta med en riktig häst-upplevelse där du får extra allt och där vi strävar efter ett mer fartfyllt äventyr på ett tryggt & behagligt ridsätt.

Stora RidLycketuren där du får extra allt. Mysiga, ljumna skogsstigar, fina travbitar och flera underbara galoppsträckor och bitarna avlöser varandra om vartannat och blir ett mycket trevligt upplägg, en ridtur som lämnar utrymme att få testa på ett härligt och fartfyllt äventyr - på ett tryggt, behagligt och harmoniskt sätt - en ritt för en otrolig upplevelse.

Aktivitetstid 3h varav ca 2h ridning á 850 kr/pers

Långesjöturen - Upplevelseturen

En helt fantastisk ridtur med otroliga utsikter och underbara kilometer-långa slingor där vi släpper hästarna i svävande trav och galopp

På Långesjöturen - upplevelsetur väljer vi inte mellan - utan vi tar allt! Höjdpunkterna skritten längs sjön, "kärleksstigen" trollskogen - som båda är ritter med helt fantastiska utsikter! Samt de kilometervis långa sandade och mjuka slingorna där vi låter vi hästarna galoppera både under snabbare och samlade förhållanden - en helhetsupplevelse som förgyller dagen - oavsett vilken årstid!
Barn under 15 år tillåts ej att medverka på denna tur.

Aktivitetstid 3,5h varav ca 2-2,5h ridning á 1150 kr/pers

Inför Ert besök hos oss

Vänligen, läs vår säkerhetsinformation & allmänna villkor så att du kan vara väl förberedd inför ditt besök!

Du bokar din upplevelse via kontakt och betalar i förskott för bekräftning & hållning av bokad tid. 

Ert besök hos oss

Du och ditt sällskap välkomnas av den/de RidLedare som kommer att hålla i er ridupplevelse. Vi ses på RidLyckas gårdsparkering på avtalad starttid (har ni tid kl 10.00 så är det kl 10.00 vi ses). 

Ert besök hos oss inleds med att vi går igenom upplägget vi har på RidLycka, rutiner, säkerhetstänk och hur vi sköter om och rider hästarna. Vi tvättar & spritar händerna & provar ut säkerhetsutrustning, som ni får låna av oss kostnadsfritt om ni inte har egen utrustning (så som hjälm och väst) därefter tilldelas du den häst som vi tror kommer passa dig och dina önskemål bäst. Du som deltagare och kund har under eventet en totaltid för ert besök hos oss på RidLycka, som är fördelat till ridning, inledning/info/avslut & hästhantering. Tidsfördelningen kring de olika delarna kan variera något för olika grupper då detta är beroende på gruppens kunskapsnivå & intresse samt hastighet & tempo. Ett över/underslag för den inplanerade totaltiden kan således infalla samt även detta variera något ifrån grupper och bokningstillfällen. 

Tiden för info & uppstart, hästhantering och avslut fördelas innan samt efter ridningen. Innan ritten har då turridningsryttaren möjlighet att bekanta sig med hästen och förbereda den och sig själv inför ridning. Om kunskapen inte redan finns så ges möjlighet till, att lära dig om hur man tex. hämtar/lämnar hästarna i hagen, borstar samt sadlar & tränsar på/av. RidLedare är då med och hjälper samt vägleder dig i alla moment. Önskar/kan således deltagaren ej delta i hästhanteringen så sköts hästen under denna tid av RidLedaren á deltagares vägnar. 

All ridning sker utomhus, därför är det viktigt att du klär dig efter väder. Uppsittning sker på ridbanan där du har möjlighet att kliva upp från stabil pall. Ritten som vi sedan tar oss ut på tillämpas till ryttarens nivå och anpassas till den ryttare som vill ha lägst tempo, därför är det viktigt att du väljer den ridgrupps-nivå samt ridupplägg som passar dig och ditt önskemål för ridtempo och hästupplevelse bäst.

 – Mysturer = Skrittrunda i skog (vid ev, intresse testar vi på trav säkert och tryggt på ridbana) – RidLedare medverkar till fots på banan, ridandes i skogen. (Hästhantering i stallet m.m får ryttaren hjälp med)

– Nybörjarritt på Ridbana = Prova på ridning, styrning & tempo, enl ridnivå och önskemål – RidLedare medverkar till fots. (Hästhantering m.m får ryttaren hjälp med)

–  Nybörjargrupp = Skogsridning, Skritt och prova på trav. Galopp sker ENDAST om trav funkar felfritt för samtliga deltagare- RidLedare medverkar ridandes. (Hästhantering m.m får ryttaren hjälp med)

– Ridgrupp för vana ryttare = Skogsridning, Skritt, trav och galopp. Med utgångspunkt enligt tryggt och behagligt tempo – RidLedare medverkar ridandes. (skall klara hästhantering någorlunda/mestadels självständigt)

– Rutinerad ridgrupp = Ridgrupp för ryttare som vill säkerställa mertalet trav & galopp i något mer fartfyllt/krävande äventyr – RidLedare medverkar ridandes. (skall klara hästhanteringen självständigt)