TURRIDNING

Välkomna till ridturer med oss på RidLycka

Där du rider med på ett traditionellt ridsätt och på mysiga hästar i underbar natur!

Välj mellan flera olika turer & ridturs längder, rutinerings grader samt spana in våra hästar för bästa anpassning för dig & din ridupplevelse hos oss. 

RIDLYCKAS TURRIDNINGAR

TURRIDNINGSPAKET
För dig som planerar en tids vistelse i halland eller närområdet och vill komma och rida vid flera tillfällen

Paket från 3x2h Aktiviteter á 1450kr

LÅNGTURSRITTER MED MAT/FIKA
För dig som vill ha en ordentlig hästupplevelse erbjuder vi långtursritter för flertimmars… 

Aktivitet från 3,5h á 950kr ink fika.

MYSRUNDA/NYBÖRJARRITT
För nybörjaren eller du som känner dig ovan och vill hålla ett lägre tempo. Vana ryttare har möjlighet…

Aktivitet från 1,5h á 450 kr

RIDLYCKAS BADRITTER
En helt unik och magisk upplevelse till häst. Bad med häst är ett populärt koncept som vi…

Aktivitet från 3,5h á 1150kr

RIDTURER FÖR VANA RYTTARE
För dig som kan rida/vill testa på ridning i alla gångarter. Välkomna till ridturer med oss på…

Aktivitet från 2h á 550kr

SPECIALTURER & ENGÅNGSEVENT
Ta tillfället i akt och var med på unika ridevent & erbjudanden hos oss på RidLycka. Lockas med på…

Aktivitet från 2,5h á 850kr

GALOPPTURER & HOPPRUNDA
För rutinerade ryttare som vill säkerställa att få ut mer fart under sin ridtur så erbjuder vi…

Aktivitet från 2h á 650kr

UPPLEVELSEPAKET
RidLycka med samarbetspartners erbjuder härliga upplägg. Kombinera ridning mat och övrig aktivitet! 

Aktivitet från 8-10 h á 1950 kr

Inför Ert besök hos oss

Vänligen, läs vår säkerhetsinformation & allmänna villkor så att du kan vara väl förberedd inför ditt besök!

Du bokar din upplevelse via kontakt och betalar i förskott för bekräftning & hållning av bokad tid. 

Ert besök hos oss

Du och ditt sällskap välkomnas av den/de RidLedare som kommer att hålla i er ridupplevelse. Vi ses på RidLyckas gårdsparkering på avtalad starttid (har ni tid kl 10.00 så är det kl 10.00 vi ses). 

Ert besök hos oss inleds med att vi går igenom upplägget vi har på RidLycka, rutiner, säkerhetstänk och hur vi sköter om och rider hästarna. Vi provar ut säkerhetsutrustning, som ni får låna av oss kostnadsfritt om ni inte har egen utrustning (så som hjälm och väst) därefter tilldelas du den häst som vi tror kommer passa dig och dina önskemål bäst. Du som deltagare och kund har under eventet en totaltid för ert besök hos oss på RidLycka, som är fördelat till ridning, inledning/info/avslut & hästhantering. Tidsfördelningen kring de olika delarna kan variera något för olika grupper då detta är beroende på gruppens kunskapsnivå & intresse samt hastighet & tempo. 

Ett över/underslag för den inplanerade totaltiden kan således infalla samt även detta variera något ifrån grupper och bokningstillfällen. 

Tiden för info & uppstart, hästhantering och avslut fördelas innan samt efter ridningen. Innan ritten har då turridningsryttaren möjlighet att bekanta sig med hästen och förbereda den och sig själv inför ridning. Om kunskapen inte redan finns så ges möjlighet till, att lära dig om hur man tex. hämtar/lämnar hästarna i hagen, borstar samt sadlar & tränsar på/av. RidLedare är då med och hjälper samt vägleder dig i alla moment. Önskar/kan således deltagaren ej delta i hästhanteringen så sköts hästen under denna tid av RidLedaren á deltagares vägnar. 

All ridning sker utomhus, därför är det viktigt att du klär dig efter väder. Uppsittning sker på ridbanan där du har möjlighet att kliva upp från stabil pall. Ritten som vi sedan tar oss ut på tillämpas till ryttarens nivå och anpassas till den ryttare som vill ha lägst tempo, därför är det viktigt att du väljer den ridgrupps-nivå samt ridupplägg som passar dig och ditt önskemål för ridtempo och hästupplevelse bäst.

 – Mysturer = Skrittrunda i skog (vid ev, intresse testar vi på trav säkert och tryggt på ridbana) – RidLedare medverkar till fots på banan, ridandes i skogen.   

– Nybörjarritt på Ridbana = Prova på ridning, styrning & tempo, enl ridnivå och önskemål – RidLedare medverkar till fots. 

–  Nybörjargrupp = Skogsridning, Skritt och prova på trav. Galopp sker ENDAST om trav funkar felfritt för samtliga deltagare- RidLedare medverkar ridandes. 

– Ridgrupp för vana ryttare = Skogsridning, Skritt, trav och galopp. Med utgångspunkt enligt tryggt och behagligt tempo – RidLedare medverkar ridandes. 

– Rutinerad ridgrupp = Ridgrupp för ryttare som vill säkerställa mertalet trav & galopp i något mer fartfyllt/krävande äventyr – RidLedare medverkar ridandes.