TURRIDNING

Välkomna till turridningar med oss på RidLycka

Där du rider med på ett traditionellt ridsätt och på mysiga hästar i underbar natur!

Välj mellan flera olika upplägg, rutinerings grader samt spana in våra hästar för bästa anpassning för dig & din ridupplevelse hos oss. 

RIDLYCKAS TURRIDNINGAR

TURRIDNINGSPAKET
För dig som planerar en tids vistelse i halland eller närområdet och vill komma och rida vid flera tillfällen

Paket från 3x2h Aktiviteter á 1850kr

LÅNGTURSRITTER MED MAT/FIKA
För dig som vill ha en ordentlig hästupplevelse erbjuder vi långtursritter för flertimmars… 

Aktivitet från 3,5h á 1150kr ink fika.

RITTER FÖR OVANA RYTTARE
Mysritter, lugna ritter eller utbildningsritter för den ovana/ de som vill hålla ett lägre tempo 

Aktivitet från 1,5h á 450 kr

RIDLYCKAS BADRITTER
En helt unik och magisk upplevelse till häst. Bad med häst är ett populärt koncept som vi…

Aktivitet från 3,5h á 1450kr

RITTER FÖR VANA RYTTARE
Med ritter i alla härliga gångarter, i ett tempo som passar för gruppen. Här behöver du vara van ryttare. 

Aktivitet från 2h á 650kr

DRÖMRITT/SPECIAL EVENT
Var med på unik ritt hos oss på RidLycka, Välj innehåll så som;  utbildning/feel good/pulshöjare

Aktivitet från 2,5h á 1150kr

RITTER FÖR RUTINERADE RYTTARE
För ryttare som vill garantera mer fartfyllda äventyr. Välj det ridäventyr som passar dig bäst.  

Aktivitet från 2h á 750kr

UPPLEVELSEPAKET
RidLycka med samarbetspartners erbjuder härliga upplägg. Kombinera ridning mat och övrig aktivitet! 

Aktivitet från 8-10 h á 1950 kr

Inför Ert besök hos oss

Vänligen, läs vår säkerhetsinformation & allmänna villkor så att du kan vara väl förberedd inför ditt besök!

Du bokar din upplevelse via kontakt och betalar i förskott för bekräftning & hållning av bokad tid. 

Ert besök hos oss

Du och ditt sällskap välkomnas av den/de RidLedare som kommer att hålla i er ridupplevelse. Vi ses på RidLyckas gårdsparkering på avtalad starttid (har ni tid kl 10.00 så är det kl 10.00 vi ses). 

Ert besök hos oss inleds med att vi går igenom upplägget vi har på RidLycka, rutiner, säkerhetstänk och hur vi sköter om och rider hästarna. Vi tvättar & spritar händerna & provar ut säkerhetsutrustning, som ni får låna av oss kostnadsfritt om ni inte har egen utrustning (så som hjälm och väst) därefter tilldelas du den häst som vi tror kommer passa dig och dina önskemål bäst. Du som deltagare och kund har under eventet en totaltid för ert besök hos oss på RidLycka, som är fördelat till ridning, inledning/info/avslut & hästhantering. Tidsfördelningen kring de olika delarna kan variera något för olika grupper då detta är beroende på gruppens kunskapsnivå & intresse samt hastighet & tempo. Ett över/underslag för den inplanerade totaltiden kan således infalla samt även detta variera något ifrån grupper och bokningstillfällen. 

Tiden för info & uppstart, hästhantering och avslut fördelas innan samt efter ridningen. Innan ritten har då turridningsryttaren möjlighet att bekanta sig med hästen och förbereda den och sig själv inför ridning. Om kunskapen inte redan finns så ges möjlighet till, att lära dig om hur man tex. hämtar/lämnar hästarna i hagen, borstar samt sadlar & tränsar på/av. RidLedare är då med och hjälper samt vägleder dig i alla moment. Önskar/kan således deltagaren ej delta i hästhanteringen så sköts hästen under denna tid av RidLedaren á deltagares vägnar. 

All ridning sker utomhus, därför är det viktigt att du klär dig efter väder. Uppsittning sker på ridbanan där du har möjlighet att kliva upp från stabil pall. Ritten som vi sedan tar oss ut på tillämpas till ryttarens nivå och anpassas till den ryttare som vill ha lägst tempo, därför är det viktigt att du väljer den ridgrupps-nivå samt ridupplägg som passar dig och ditt önskemål för ridtempo och hästupplevelse bäst.

 – Mysturer = Skrittrunda i skog (vid ev, intresse testar vi på trav säkert och tryggt på ridbana) – RidLedare medverkar till fots på banan, ridandes i skogen. (Hästhantering i stallet m.m får ryttaren hjälp med)

– Nybörjarritt på Ridbana = Prova på ridning, styrning & tempo, enl ridnivå och önskemål – RidLedare medverkar till fots. (Hästhantering m.m får ryttaren hjälp med)

–  Nybörjargrupp = Skogsridning, Skritt och prova på trav. Galopp sker ENDAST om trav funkar felfritt för samtliga deltagare- RidLedare medverkar ridandes. (Hästhantering m.m får ryttaren hjälp med)

– Ridgrupp för vana ryttare = Skogsridning, Skritt, trav och galopp. Med utgångspunkt enligt tryggt och behagligt tempo – RidLedare medverkar ridandes. (skall klara hästhantering någorlunda/mestadels självständigt)

– Rutinerad ridgrupp = Ridgrupp för ryttare som vill säkerställa mertalet trav & galopp i något mer fartfyllt/krävande äventyr – RidLedare medverkar ridandes. (skall klara hästhanteringen självständigt)