VÅRA HÄSTAR

Välkommen till oss och våra underbara hästar

Oavsett om du är erfaren ryttaren, medel, har hästvana men med en tids uppehåll eller är helt nybörjare till häst – så har vi hästar för alla! 

Om ni är en grupp med varierad rid kunskap så prioriteras främst den ryttare med minst rid erfarenhet/den som vill ha lägst tempo, denne ryttaren får en lugnare/bekvämare häst 
varpå den mer erfarna ryttaren i sällskapet behöver ställa sig in på en kanske lugnare ridtur – ta då chansen att testa en mer utmanande eller annorlunda häst gentemot vad du är van vid?

Viss uppdelning av ritt kan ske, där vi kan ha olika tempofördelningar – detta är dock i mån av tid, upplägg och möjlighet. 
Vi rider med våra hästar på ett traditionellt rid sätt och många av dem med något mot NH- tänk (där hästen inte behöver gå så stramt i tygeln) 

En kortare information om hur du rider din tilldelade häst bäst får du av oss i samband med den inledande genomgången samt inför och ibland under ritten. 
Vi har en härlig blandning på våra hästar, i personlighet, storlek, tempo och ras; kallblod, halvblod, varmblod och annat. 
Vänligen, vid kontakt med oss – beskriv hur du önskar din häst och rid upplevelse. 

 

Loke

– Hingst, Minishettis, 75 cm mkh
– Busig & Lekfull 
– Ridsvårighet: ej inriden. 

 

 

Loke är RidLyckas lilla projekt samt maskot som kommer (med tiden) både ridas & köras in! Fram tills dess så agerar han maskot och ställer gärna upp på borstning, ledning, kel och mys! – Dock ev. med någon stridighet pga hans ringa ålder och lekfullhet! <3 

 

Trollet

– Valack, shettis, 100 cm mkh, max vikt ryttare ca 50 kg.
– Lugn & Trygg men för att kunna rida helt själv så behöver ryttaren vara något rutinerad.
– Ridsvårighet: Snäll, men som många shettisar, envis. 

 

 

Trollet är RidLyckas lilla Barn-ponny som funkar utomordentligt bra för mys, pyssel och ridning under ledning. Är man något tuffare ryttare så kan man klara av att både trava och galoppera själv på han. I övrigt gillar han “lek & lär” ritter på banan med konarbeta & bommar – Trollet följer inte med ut på långa skogsritter, men kan tänka sig att vara med på RidLyckas “mystur” med den lilla ryttaren.   

 

Happy

– Sto, vbll, 132 cm mkh, max vikt ryttare ca 60 kg
– Trevlig, pigg & framåt. 
– Ridsvårighet: medel

En pigg liten donna som gör allt för sin ryttare (även om hon inte ännu är så välutbildad) rids fint i alla gånarter men är inte jättestark i grundarbetet så som ridning i form, utvecklade dressyr &hopprutiner. Är under utbildning med en lovande framtid. Lite svårfångad i hagen, snäll och trevlig i stallet och underbar i ridningen så som beskrivet. Trevlig för en liten vuxen eller tonåring/barn. Hon är oxå väldigt trevlig att köra. 

För Badritten – Happy har ännu inte deltagit i badritt. 

För Terrängritten/hoppning – är för grön i sin utbildning för att medverka här. 

Ginny 

– Sto, Polskt hbl, 160 cm mkh, max vikt ryttare ca 80 kg
– lugn och trygg, med mjuka steg, dock något tjurig i stallet. 
– Ridsvårighet: Lätt

En riktigt fin häst att rida! Snäll, lugn, trygg, mjuk och okomplicerad häst som önskar att du litar på henne och låter henne “gå lös” om hon är duktig! Ginny vill hällst gå som följehäst – och är då en av dem lättaste hästarna vi har att rida med på. Ginny gillar dock ej sadlingen och kan vara tjurig i stallet pga detta (är ryttaren osäker så hjälper givetvis ridledare till). Ginny –  En perfekt häst till dig som kan ge henne lite utrymme i stallet, är nybörjare alt, aldrig ridit innan men som kan vara mjuk i handen och vågar lita på hästen, eller för dig med NH tänk/hästvana och som bara vill njuta av ritten. 

För Badritten – Ginny är inte förtjust i vatten och går hellst inte i närheten.

För Terrängritten/hoppning – Riktigt trevlig & stabil, en trygg häst att sitta på i utmanande terräng. 

Lumené 

– Sto, SWB 163 cm mkh, max vikt ryttare ca 80 kg

– lugn och trygg, med mjuka steg, dock något tjurig i stallet. 

– Ridsvårighet: Lätt

 

Välutbildad, lugn och trygg. Fin i dressyren (för dig som kan rida ihop henne) samt en häst som älskar hoppning där hon är en riktig stjärna & läromästare. Lumené är en söt tjej för den inte allt för stora ryttaren som gillar hästar som är till det mer bekväma hållet (dock ej lat)-  En perfekt häst till dig som kan ge henne lite utrymme i stallet, är nybörjare alt, aldrig ridit innan men som kan vara mjuk i handen och ha en något drivande skänkel eller gillar ett lugnare tempo. 

För Badritten – Lumené har inte varit med på RidLyckas badritt ännu. 

För Terrängritten/hoppning – Riktigt trevlig & stabil, en trygg häst att sitta på i utmanande terräng. 

Noralie 

– Sto, knabstrupper/halvblod, 163 cm mkh, max vikt ryttare ca 90 kg
– lugn och trygg, snäll och supermysig i stallet!
– Ridsvårighet: Lätt/ Medel 

Nora – Lugn och trygg i alla situationer, tålmodig och mycket trevlig i stallet! 

I skritten känns hon som “stallets slöast häst”  – men i trav & galopp kan hon bli något snabb i steget och skulle behöva en mer van ryttare för att lyfta fram “Utbildningen” hos henne där man bör korta in henne något i steget. För den Orutinerade ryttaren blir hon en ombytlig häst som ändå lyssnar fint och är mycket stabil. Fin i dressyr/hoppning för den som kan rida fram henne och funkar bra i våran terränghoppning.  

För Badritten – Nora gillar att bada, och  kan doppa sig helt, men för det vill hon gärna ha en van ryttare.

För Terrängritten/hoppning – Lätt och okomplicerad för den som kan “styra” henne på hinder. 

 

Baltazar

– Valack, Lipizzaner, 165 cm mkh, max vikt ryttare ca 100 kg
– Snäll, lugn & stabil, framåt men ej het, kan vara något “trög/stark/kraftfull”.  
– Ridsvårighet: lätt/medel 


Stabil häst och med framåt känsla som ej är het. Han kan bli något trög/stark/kraftfull om man inte har “rätt teknik” att lirka med honom i bettet och vi ser därför gärna att det är en något van ryttare på Baltazar eller en något större/strakare person (som då antagligen inte kommer uppleva Baltazar stark överhuvudtaget) Oavsett så sitter du som rider på honom, på en trygg och stabil herre och som dessutom är trevlig att pyssla med i stallet. För dig som aldrig ridit Lipizzaner förut, så förbered er på en massiv häst med ett  högt kliv (åtminstone fram) – en annorlunda häst & ridning. Baltazar kan vara sparkig mot andra hästar i ridledet och han får därför gå sist & går sist i ledet utan att stressa efter de andra. 

För Badritten – Baltazar älskar att bada och kan till och med tänka sig att lägga sig i plurret en stund.

För Terrängritten/hoppning – Något otymplig i terrängen men stabil och hoppar lugnt och oskyndsamt.

Foxen

– Valack, SWB, 173 cm mkh, max vikt ryttare ca 80 kg
– Lugn och trygg, Utbildad till MSV Dressyr. 
– Ridsvårighet: Lätt/medel

För den orutinerade ryttaren är Foxen en snäll, lugn och trevlig häst med inte ett allt för stort eller snabbt steg fram. – För den rutinerade ryttaren (dressyr) är han en ren och skör fröjd att rida där han svarar på allt (med rätt kommandon – han ger inte jättemycket gratis) Foxen hoppar inte, så detta är en häst för dig som är dressyrinriktad eller dig som bara vill ha en lugn och trevlig häst i ridning & hantering. 

För Badritten – Foxen gillar att plaska i vatten (vid de tillfällena som det är lämpligt för honom) 

För Terrängritt/hoppning – Foxen går ej mer på obalanserad terräng, och ej hoppning. 

Skyrim

– Valack, SVB, 165 cm mkh, max vikt ryttare ca 90 kg
– Något outbildad, fin i skritt – trav, har lite svårare för galopp – men det tar sig!  (travare i utbildning)
– Ridsvårighet: Lätt/medel/svår

En mycket trevlig häst som inte gör sig något “problem i ridningen” alls, utan vill väl och jobbar bra. Behöver lite extra stöd för galoppskänkeln, går fint på tygel i skritt & trav. En trevlig häst för nybörjaren (skritt-trav) samt en underbar häst för den mer erfarne som önskar gott svar på sina hjälper. 

För Badritten – Skyrim gillar att bada och plaskar gärna i “lagom” högt vatten. 

För Terrängritten/hoppning – Pga. begränsade utbildningsnivå (hittills) så är inte Sky lämpad för terräng.

Berra

– Valack, Vbl, 163 cm mkh, max vikt ryttare ca 90 kg
– Något outbildad, fin i skritt – trav, har lite svårare för galopp
– Ridsvårighet: lätt/medel/svår

En mycket trevlig häst som inte gör sig något “problem i ridningen” alls, utan vill väl och jobbar bra. Behöver lite extra stöd för galoppskänkeln, går fint på tygel i skritt & trav. En trevlig häst för nybörjaren (skritt-trav) samt en underbar häst för den mer erfarne som önskar gott svar på sina hjälper. 

För Badritten – Berra har inte medverkar på badrittren

För Terrängritten/hoppning – Pga. begränsade utbildningsnivå (hittills) så är inte Berra lämpad för terräng

Arron

– Valack, Ardenner, 175 cm mkh, max vikt ryttare ca 150 kg
– Stabil, något bufflig i stallet /tränsning) men snäll och “lätt” för sin storlek i ridningen. 
– Ridsvårighet: Lätt/medel

En maffig häst för ryttaren som antingen bara vill “åka häst” och ha en supermysig ritt eller för den mer rutinerade ryttaren som vill ställa lite krav i sin ridning och få ett otroligt trevligt gehör! I stallet behöver man dock kunna sin sak för Arron kan vara något bökig här, speciellt i tränsningen, alt få lite hjälp.    

För Badritten – Arron gillar att bada och plaskar gärna i “lagom” högt vatten. 

För Terrängritten/hoppning – Pga. sin underbara storlek så är inte Arron gjord för finlir i skog/hopp. 

Beauty

– sto, lettiskt halvblod, 175 cm mkh, max vikt ryttare ca 120 kg
– Mycket välutbildad men känner obehag inför vissa situationer.
– Ridsvårighet: Medel/Svår

Beuty är en mycket känslig & lyhörd häst som tyvärr råkat illa ut i sitt tidigare liv. Hos oss är hon i dag en mycket starkare individ som vi känner oss trygga med att låna ut till vana/rutinerade ryttare med en lätt och trevlig hand samt skänkel. I stallet är hon en Pärla! mysig och trevlig, lite nervös inför uppsittning (men funkar bra när man håller i henne) och är mycket välvillig till arbete i ridningen både för dressyr & hoppning. 

Snabb till kommando – därav behöver du som ryttare vara väldigt lätt på hjälperna. Och lyssnar otroligt bra.  

För Badritten – Vår främsta Bad-häst ! – Vill du ha en helt magnifik bad-upplevelse ska du testa Beauty

För Terrängritten/hoppning – Här är hon relativt grön, men löser det mycket bra med en van ryttare. 

Chek Point

– Valack, Danskt hbl, 180 cm mkh, max vikt ryttare ca 100 kg
– Mycket välutbildad & trevlig på bana – väldigt energisk vid skogsritt. 
– Ridsvårighet: Medel/Svår

Check är en högutbildad häst, både inom hopp & dressyr, som är världens snällaste häst i både ridning & hantering! På Banan är Check en fantastisk läromästare! för såväl den orutinerade ryttaren & den mycket rutinerade ryttaren. I skogen funkar han bäst för dig som tuff, rutinerad samt van vid stora hästars steg då han kan bli energisk och pigg i skogen (men lyssnar på en rutinerad ryttare). Du som vill rida Check behöver kunna/vilja lära dig att rida ihop honom då han går som bäst i samlad form. 

För Badritten – Check gillar att doppa hovar & ben och kan skvätta vatten omkring sig

För Terrängritten/hoppning – Kräver en rutinerad ryttare som “kan stor häst” – Därefter- helt underbar. 

Mirona

– Sto, Polskt halvblod, 165 cm mkh, max vikt ryttare ca 100 kg
– helt grön i utbildningen (bana) – (där turridning funkar)
– Ridsvårighet: lätt/medel/Svår

Mirona är en oslipad diamat som är under utbildning hos oss. På banan har hon inte riktigt hittat sin styrka ännu – men vi kommer dit och hon är en trevlig häst för den ryttare som gillar att jobba med hästar som föredrar ett lugnare tempo. I skogen är hon lugn och funkar därför till flertalet typer ryttare (ovana till rutinerade ryttare) Dock – så kan Mirona tyvärr vara något sur i stallet/hämtning i hagen, men här finns det hjälp att få om man är/blir något osäker. 

För Badritten – Mirona har ej varit med på badritt ännu. 

För Terrängritten/hoppning – Här är hon för grön för att kunna medverka. 

Jazze

– Valack, Arabkorsning, 155 cm mkh, max vikt ryttare ca 80 kg
– framåt och energisk, en känslig häst som behöver en tydlig ram.  
– Ridsvårighet: Svår

Jazze går främst som ridledarhäst men kan lånas ut till den mer rutinerade ryttaren som frågar efter honom. Han har lätt till stress och studsighet men är mjuk att sitta med på och hålls fint av en stabil ryttare med lätt hand och tydlig ram. Mycket känslig & het men ej svår att hålla och stannar kvar om du ber han – fast han tydligt visar att han gärna ger sig iväg i fart. Har mycket fina gångarter för den som kan hjälpa han att ta fram dem. Jazze är ett trevligt ridtips för den rutinerade ryttaren i ett sällskap som håller en lugn tur och som gillar denna typen av häst – Otroligt härlig i terräng & att hoppa med! DOCK- Kan han vara Mycket sur i stallet, Tyvärr, och ibaland svårfångad i hagen (i bådadera finns hjälp att få – och det är värt det – en underbar individ i ridningen samt –  personlig favorit! 

För Badritten – Jazze gillar att doppa hovarna och gillar att skvätta vatten omkring sig. 

För Terrängritten/hoppning – Kräver en mycket rutinerad ryttare som “kan sin häst (likt Ponny)” i ridningen

Ace

– Valack, Vbl, 176 cm mkh, max vikt ryttare ca 90 kg
– Under utbildning, Trevligt gehör, mycket pigg. 
– Ridsvårighet: Svår

Ace är under utbildning och går främst som ridledarhäst. Han är snäll & trevlig i hantering och ridning, men ej utbildad i ridningen (främst för galoppen) och som många andra trevare, “springer in i galoppen” han har en lätt och tydlig broms och kommer på sikt kunna ridas av flertalet ryttare . 

För Badritten – Ace har inte medverkar på barritt ännu

För Terrängritten/hoppning – Är för grön för att kunna medverka på detta. 

274844247_514817823338131_4866132346128509838_n (2)
Loke
333225518_204662332175085_178965084518499442_n
Trollet
333245457_217796817469568_6828275853203634027_n
Happy
20201005_082112 (2)
Ginny
333166362_188981177184660_8972604762271758138_n
Lumené
IMG-20220408-WA0000
Noralie
20201005_082151 (4)
Baltazar
IMG-20220430-WA0016
Foxen
IMG-20220513-WA0001
Skyrim
328393662_2174846899390082_503233400917723229_n
Berra
20220608_160804
Arron
IMG-20220513-WA0005
Beauty
thumbnail_image4
Check Point
20221027_165839
Mirona
Screenshot_20191205-163050_Samsung Internet
Jazze
Ace